Web Analytics
scris miercuri, 10.07.2024

Bărbat salvat de zgomotul claxoanelor după ce i-a dat să mănânce unui urs pe Transfăgărășan

Imagini incredibile surprinse azi pe Transfăgărășan, puțin mai sus de Vidraru. Doi bărbați au oprit mașina pentru a da de mâncare unor urși care se aflau în pădure, pe partea dreaptă a șoselei. Unul dintre ei a fost salvat de zgomotul claxoanelor după ce i-a dat să mănânce unui urs, iar animalul a sărit la el și l-a trântit. Bărbatul inconștient, pus la pământ, se retrage către mașină, se urcă într-un autoturism cu numere de Italia și pleacă. Din păcate tot mai mulți oameni fac astfel de gesturi iresponsabile punându-și viața în pericol.

Bărbat salvat de zgomotul claxoanelor după ce i-a dat să mănânce unui urs pe Transfăgărășan

Tânără de 19 ani atacată și omorâtă de un urs

O tânără de 19 ani a fost atacată, marți, de un urs, în zona Jepii mici din Bușteni, pe Valea Prahovei. Prietenul ei a sunat la 112 și a cerut ajutor, după ce animalul a tras-o pe fată într-o râpă.

Citește și: Proxenetul muscelean Georgian Ghizdăveţ, condamnat la 4 ani de închisoare

Potrivit unui comunicat al Salvamont, tânăra a fost găsită moartă. Recuperarea trupului său este dificilă, în condițiile în care terenul este accidentat, iar ursul este în continuare în zonă. „O echipă de intervenție a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă și, în urmă cu puțin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operațiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat și a prezenței în continuare a ursului, care se află la aprox. 10-15 m de salvatorii montani. Turistul care a văzut întregul eveniment și a sunat la 112, a fost preluat de către jandarmii montani și coborât în Bușteni”, se arată în comunicat. Ursul care a atacat-o pe tânără a fost împușcat.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

PSD cucerește cu greu Muscelul

Câmpulungul și multe dintre localitățile rurale din zona Muscel au făcut deseori tabără distinctă față de restul județului din punct de vedere al...