Web Analytics

Bani de la Guvern pentru angajații care au lucrat în regim de telemuncă

de | 3.08.2020 08:36 | Actualitate

Persoanele care au lucrat în regim de telemuncă pot primi 2.500 de lei de la Guvern pentru achiziționarea de echipamente IT.

Banii se vor acorda la cererea și prin intermediul angajatorului. Totodată, Guvernul ar putea sprijini salariul celor cărora li s-a redus timpul de lucru plătit.

Condiția pentru ajutorul de 2.500 de lei este ca persoana respectivă să fi lucrat cel putin 15 zile lucrătoare în regim de telemuncă, pe perioada Stării de Urgență, mai arată sursa citata.

Din pachetul de măsuri nou adoptate mai face parte sprijinirea reducerii cu pînă la 50% a timpului de lucru al angajaților. Ca angajator, odată cu reducerea timpului de muncă pentru angajat, acesta îl va plăti cu 50% din salariu, iar statul va oferi o indemnizație de 75% din diferența dintre salariul inițial și salariul de după modificarea programului de muncă.

Sumele se vor plăti prin același mecanism de rambursare ca la șomajul tehnic. Bugetul estimat pentru pachetul de măsuri este 2,5 miliarde de lei și pot beneficia până la 700.000 de angajați.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole