Web Analytics
scris miercuri, 07.08.2024

Băile Kretzulescu, în loc de centru SPA, adăpost pentru boschetari

După ani de promisiuni ale administrației locale din Câmpulung de a realiza un adăpost pentru persoanele fără un acoperiș deasupra capului, s-a conturat o inedită punere în practică a ideii. Dar fără intenția Primăriei!

Băile Kretzulescu, în loc de centru SPA, adăpost pentru boschetari

Abandonată și înaintată în starea de degradare odată cu trecerea anilor, clădirea fostelor Băi Kretzulescu găzduiește ocazional diverse personaje fără căpătâi, dar cu proaste obiceiuri legate de igienă și cu chef de harță ale cărui ecouri străbat deseori dincolo de zidurile de cărămidă. Boschetarii își fac apariția și pe terenul viran alăturat care este folosit și de cei care se trag în goană lângă clădire pentru a scăpa de necesități urgente ce nu pot fi satisfăcute civilizat din cauza lipsei unei toalete publice în apropiere.

Rămase în ruină după eșecul proiectului de reabilitare a centrului istoric al Câmpulungului, asta întâmplându-se în anul 2015, Băile Kretzulescu primiseră acum ceva ani o destinație fermecătoare din partea primăriței. Vorbea Lasconi despre ideea de a realiza acolo un centru SPA! Ulterior a apărut o altă variantă, cea de includere a Băilor și Parcului Kretzulescu într-un proiect pe fonduri europene, orizontul de așteptare pentru acest lucru fiind finalul anului 2024.
C.I.B.

Citește și La Piteşti începe reabilitarea adăposturilor civile

Citește și Spitalul Piteşti devine realitate. Se semnează parteneriatul dintre Primărie şi Consiliul Judeţean

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită