Web Analytics

Badea şi Pănescu, despre investiţia lor în noul mall din Piteşti

de | 29.11.2018 13:00 | Economie

# Gheorghe Badea: „De 40-50 de ani se căuta o soluție pentru zona Tudor Vladimirescu” # Constantin Pănescu: „Cred că e necesar ca industria să iasă în afara orașului”

Proiectul noului mall din cartierul Tudor Vladimirescu, dar și a pasajului rutier și pietonal care ar urma să lege acea zonă a orașului cu axul central al acestuia reprezintă, în ultima vreme, cel mai dezbătut subiect al Piteștiului, atât la nivel administrativ, cât și economic și social. Oamenii de afaceri piteșteni Gheorghe Badea și Constantin Pănescu, direct implicați în acest proiect, în calitate de investitori, alături de sud-africanii de la PK Emerald SRL, vorbesc despre avantajele și necesitatea unei astfel de investiții pentru capitala județului.

Gheorghe Badea: „Pasajul rutier va fi un bun, o valoare pentru oraș”

Industriașul Gheorghe Badea, care pune la dispoziție cinci hectare de teren pentru proiectul din Tudor Vladimirescu, a semnalat faptul că, deși Piteștiul s-a dezvoltat foarte mult, mai ales către Nord și Sud, accesul de o parte și alta a căii ferate care traversează orașul se face prin aceleași pasaje și treceri construite în urmă cu peste 100 de ani, iar zona Prundu-Tudor Vladimirescu este cea mai afectată din acest punct de vedere: „De la construcția căii ferate și până în prezent nu au mai fost construite alte căi de acces, nici subtraversări, nici supratraversări. În zona Prundu, cel puțin, situația este foarte încurcată, tot traficul dinspre Slatina, Craiova trece prin zonă și bariera face să apară cozi de kilometri de autovehicule care se îndreaptă spre râul Argeș și spre Ștefănești. De aceea, de 40-50 de ani se caută să se facă o supratraversare în acea zonă, nu s-a reușit până acum, plus că avem și zona industrială din acel cartier (n.r. – Metabet și Divertex). De aceea, ne-am gândit, împreună cu domnul Pănescu, să atragem un investitor mare, care să rezolve atât problema industrială de delocalizare a obiectivelor noastre industriale, cât și construirea unui pasaj de trecere a căii ferate, astfel încât acest cartier mare să fie pus în circuit și să se rezolve și problemele de trafic. În felul acesta a apărut această investiție, ca urmare a interesului comun al celor doi acționari și, bineînțeles, în corelare cu autoritățile locale, pentru că știm ce este necesar orașului și de aceea am acționat în acest sens. E un lucru îmbucurător pentru oraș dacă va apărea acest proiect. Pasajul va fi la distanță de 700-800 de metri de gară și va prelua, pe două fire cu două, orice tonaj și va fi un bun, o valoare binevenită pentru oraș. Legat de mall, privind în prezent și în viitor, nu trebuie să ne gândim că el este un simplu obiectiv comercial. În afară de comerț și divertisment pentru copii și tineret, în aceste mall-uri au loc și simpozioane, întâlniri, meetinguri și evenimente care sunt rupte din viața reală și el va fi foarte util comunității”.

Constantin Pănescu: „Ținem cont și de interesul comunității. (…) Trăim aici, dacă n-am face asta, n-am avea cu cine munci”

La rândul său, Constantin Pănescu, acționarul Metabet, pune la dispoziție opt hectare de teren pentru această investiție și va reloca o parte din activitățile industriale din zonă fără ca producția sau locurile de muncă să fie afectate: „În ceea ce privește partea de dezvoltare din punct de vedere economic și social, eu consider că acest proiect va fi o mare creștere pentru cartierul Tudor Vladimirescu și, de fapt, și pentru Pitești, vorbind per ansamblu. Lumea se mișcă, lumea vrea spații comerciale, vrea spații de locuit, spații pentru a dezvolta orice fel de activități și știm că în mall-uri se fac toate aceste lucruri. Ceea ce vreau să înțeleagă toată lumea este că Metabet-ul își va continua activitatea, o parte din aceasta va fi relocată în alte spații, o parte va rămâne pe restul de suprafață care există astăzi.
Cred că este necesar ca industria să iasă în afara orașului, oricum era în vederea noastră să relocăm fabrica, iar acum, pentru că s-a ivit această oportunitate cu acești investitori, am zis că e binevenită. Prin aceasta nu facem altceva decât să ținem cont și de interesul comunității, tot timpul trebuie să ții cont și de comunitate, pentru că, până la urmă, trăim aici, dacă n-am face asta, n-am avea cu cine munci. Pentru noi sunt foarte importanți oamenii, sunt foarte importante atmosfera și mediul în care trăim”.

Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii