Web Analytics
scris miercuri, 06.10.2021

Avocatul poporului, filiala Argeș – întâlniri periodice cu reprezentanții vârstnicilor

În cursul zilei de 04.10.2021, la sediul Biroului Teritorial Pitești al Instituției Avocatul Poporului (str. Negru Vodă nr. 38, Complex Ciocârlia) s-a desfășurat întâlnirea cu reprezentanții Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, la solicitarea acestora.

Avocatul poporului, filiala Argeș – întâlniri periodice cu reprezentanții vârstnicilor

Citește și: Botez în familia Ungureanu, fondatorii lanţului de farmacii „Forte Vita”

S-a discutat despre prevederile Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice care urmează să fie abrogată la 01.09.2023, Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii (act neintrat în vigoare) și modificările aduse prin OUG nr. 135/14.08.2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2020, modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri bugetare. S-au exprimat nemulțumiri în legătură cu modul diferit de soluționare de către instanțele de judecată – în speță Curtea de Apel Pitești – a cererilor de recalculare/revizuire a drepturilor de pensie prin valorificarea documentelor cu valoare practică privind salariile brute precum și despre faptul că autoritățile locale nu au răspuns petițiilor formulate de acest organism.

De asemenea, s-a discutat despre reglementările Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, clarificarea aspectelor legate de principiul contributivității la această categorie profesională precum și de calificarea acestor venituri ca fiind pensii de serviciu și nu pensii speciale, sens în care au fost prezentate argumente de legalitate.

Citește și: ÎCCJ: PUZ-urile nu mai pot fi secretizate! Stop construcțiilor de blocuri între case!

A fost stabilită modalitatea prin care persoanele vârstnice pot lua legătura direct cu consilierii Biroului teritorial Pitești al instituției Avocatul Poporului și s-a configurat un posibil calendar al unor întâlniri periodice sau la nevoie cu reprezentanții Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice după ce li s-au prezentat atribuțiile instituției Avocatul Poporului și mijloacele legale de intervenție atunci când autoritățile administrației publice le încalcă drepturi și libertăți.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...