Web Analytics

Avocatul Panţoiu a reziliat contractul cu Tudor Pendiuc

de | 23.05.2019 13:50 | Dezvăluiri

# Lovitură de teatru în procesul de la Curtea de Apel Piteşti! # „Motivele ne privesc pe mine și pe clientul meu”, spune cunoscutul maestru al baroului argeșean

Săptămâna trecută, pe 14 mai, la Curtea de Apel Pitești a avut loc un nou termen în procesul în care fostul primar Tudor Pendiuc este judecat pentru abuz în serviciu în dosarul asfaltării drumului spre vila lui Carmen Lis, fosta sa secretară.
Lovitura neașteptată a fost reprezentată de faptul că Tudor Pendiuc s-a trezit fără avocați în sala de judecată, aceștia reziliind contractul cu fostul primar al Piteștiului. Tudor Pendiuc le-a promis magistraților că până la următorul termen al procesului, programat pe 28 mai, va rezolva problema lipsei apărătorilor.
Am discutat pe tema rezilierii contractului cu Dan Panțoiu, cel care până la începutul lunii mai a fost unul dintre avocații lui Tudor Pendiuc în acest proces. ”Motivele rezilierii contractului cu domnul Pendiuc ne privesc pe mine și pe clientul meu. Habar n-am ce se va întâmpla mai departe, oricum domnul Pendiuc nu poate sta fără apărător, trebuie să își găsească un avocat. Asta dacă nu cumva instanța îi va desemna un avocat din oficiu. Acum eu sunt în afara cazului și nu vreau să mai discut nimic despre cazul ăsta”, ne-a declarat avocatul Dan Panțoiu.

Pendiuc a încercat strămutarea de la Pitești a dosarului, însă n-a reușit

În primă instanță, la sfârșitul lunii iunie 2018, Tribunalul Argeş, prin judecătoarea Irina Lazăr, care între timp s-a pensionat, i-a achitat pe fostul primar al Piteștiului Tudor Pendiuc şi pe Aurelian Florentin Branişte, directorul ADP Pitești. Amândoi fuseseră trimiși în judecată de DNA, în februarie, în dosarul asfaltării drumului spre casa lui Carmen Lis, fosta secretară și consilieră a fostului primar.
Potrivit unui comunicat DNA de la acea vreme, în luna septembrie 2014 au fost efectuate lucrări de modernizare şi asfaltare pentru un drum aflat în afara domeniului public sau privat al municipiului Piteşti. Suprafaţa de teren respectivă (506,6 metri pătraţi – o parte proprietate privată, o parte a statului) era constituită „dintr-o cale de acces neasfaltată până atunci, precum şi dintr-un spaţiu cu vegetaţie aflat în continuarea acestei căi de acces, până la locuinţa unei persoane cu funcţie de conducere în cadrul Primăriei Piteşti”.
Important de subliniat e că directorul ADP, Mircea Braniște, a fost de acord, înainte de trimiterea în judecată a dosarului, să achite banii consideraţi prejudiciu şi pentru care chiar și Administraţia Domeniului Public Pitești se constituise parte civilă în dosar. Interesant e că, dacă n-ar fi fost această sincopă, cu rămânerea subită fără apărător, ar fi fost șanse mari ca dosarul să rămână în pronunțare, iar sentința să fie una definitivă. Nu lipsit de interes e și faptul că, în urmă cu câteva săptămâni, Tudor Pendiuc ceruse strămutarea dosarului de la Curea de Apel Pitești, numai că Înalta Curte i-a respins solicitarea.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii