Web Analytics

Avocatul Florentin Sorescu a câştigat un concurs naţional de literatură pentru copii

de | 13.02.2020 13:15 | Cultură

# Concursul a fost organizat de Editura Arthur, una dintre cele mai mari edituri din România # Florentin Sorescu a câștigat la secțiunea 14 ani+, iar ”Transformatorul”, volumul cu care a câștigat, va fi publicat în toamnă

Florentin Sorescu, unul dintre cei mai apreciați avocați din Argeș, este cunoscut de mai mulți ani și pentru activitatea sa literară. Florentin Sorescu a publicat mai multe volume de poezie și teatru bine primite de critică și public. Iar la începutul acestui an, Florentin Sorescu a primit o veste foarte bună: a câștigat un concurs național de literatură pentru copii, organizat de Editura Arthur, una dintre cele mai mari din țară. Pentru câștigarea concursului, Florentin Sorescu a primit și suma de 1000 de euro. Florentin Sorescu a câștigat concursul la secțiunea 14 ani+ cu volumul ”Transformatorul”, ce prezintă poveștile impresionante ale unor copii dintr-o clasă specială.

Avocatul piteștean a ajuns, prin diverse meandre ale vieții, să îi cunoască pe acei copii speciali. Poveștile lor l-au impresionat și au fost factorul declanșator pentru scrierea acestei cărți, a cărei variantă finală are aproximativ 100 de pagini.
”Este un lucru absolut fabulos faptul că editura a premiat un astfel de volum. Cartea este povestea acelor copii văzută din interior și va fi publicată în toamnă la Editura Arthur”, ne-a declarat Florentin Sorescu.
Cunoscutul avocat a fost atât de impresionat de acea clasă specială, încât a și donat bani pentru copiii de acolo și a convins și alți oameni să doneze bani.
”Faptul că povestea unor copii dintr-o clasă specială, în mare parte proveniţi dintr-un centru, și a îndrumătoarei lor va ajunge pe rafturile librăriilor și ale bibliotecilor este dovada clară că această prestigioasă editură caută să aducă dramele lor mai aproape de inimile oamenilor. Le mulţumesc copiilor și îndrumătoarei lor pentru faptul de a fi oameni frumoși pe acest pământ. Ei, acei copii, au pornit în lume cu piciorul stâng, fiind nedreptăţiţi de viaţă și de soartă și este incredibil cât de speciali pot fi. Bineînţeles, lor le este dedicată această carte, cu nume și prenume, dar și tuturor copiilor aflaţi în situaţii similare și îndrumătorilor care au înţeles să se aplece asupra lor cu dragoste”, mai spune Florentin Sorescu.
Iar veștile literare bune continuă pentru avocatul piteștean. Până la sfârșitul lunii februarie, lui Florentin Sorescu îi va fi publicată la Editura Brumar cartea ”Amaretto”, în fapt un inedit volum de proză și poezie.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. – Gratie Elodiei si … mai ales palariei bearce / nu cea de acum!