Web Analytics

Avocata Emei Pendiuc: „Veritas să fie sănătos. Fiecare are opinia lui”

de | 9.03.2017 14:15 | Dezvăluiri

10 avocat angela ciurea# Angela Ciurea: „Declarația martorului sub acoperire nu mă obligă la o regândire a strategiei”
Două detalii au ieșit în evidență la ultimul termen din procesul privind Dosarul Publitrans, dosar aflat pe rol la Tribunalul București. Primul ar fi acela că martorul sub acoperire „Veritas” a contrazis declarațiile date acum un an de fiica fostului primar Tudor Pendiuc, care spusese în instanță că omul de afaceri turc Inal Cagri i-ar fi fost iubit și i-ar fi dat o parte (98.000 de euro) dintre banii pentru apartamentul cumpărat de la dezvoltatorul imobiliar Valentin Vișoiu. Asta în contextul în care procurorii DNA au susținut că fostul primar Tudor Pendiuc ar fi luat ca mită pentru fiica sa un apartament în Quadra Place. Al doilea detaliu interesant de la proces: Angela Ciurea, avocata Emei Pendiuc, a renunțat, cu acordul clientei sale, la audierea lui Inal Cagri, care ar fi putut confirma varianta Emei. Legat de aceste aspecte, dar și de proces în sine, am stat de vorbă zilele trecute chiar cu avocata Angela Ciurea.

„Devoalarea unui martor sub acoperire constituie infracțiune. Nu pot emite nicio părere”

Legat de motivele ce au stat la renunțarea audierii lui Inal Cagri, Angela Ciurea spune că „este o chestiune ce ține de strategia de apărare și nu aș vrea să spun mai multe fără acordul clientei mele”.
La ultimul termen al procesului au fost suspiciuni că „Veritas” ar putea fi una și aceeași persoană cu Inal Cagri. Legat de această ipoteză, avocata Emei Pendiuc s-a abținut de la a face supoziții. „Devoalarea unui martor sub acoperire constituie infracțiune, iar eu nu pot să fac astfel de afirmații. Nu pot emite nicio părere”, spune Angela Ciurea.
În ceea ce privește contradicțiile declarației date de Veritas față de cele ale Emei Pendiuc, Angela Ciurea spune: „Să fie sănătos. Fiecare are opinia lui. Nu pot eu să îl pun pe martor să zică ce vreau eu”.
Au existat și suspiciuni cum că tranzacția cu apartamentul cumpărat din complexul Quadra Place ar fi fost una fictivă și că în realitate nu s-ar fi dat niciun ban. Însă această supoziție este contrazisă de avocata Angela Ciurea: „Cred că sunt niște copii după viramentele bancare depuse la dosar”.

„Cel mai puternic argument în favoarea clientei mele îl veți auzi la concluziile de fond”

10 EmaPendiucCât de mult afectează procesul mărturia lui Veritas? „Asta numai judecătorul decide. Sper că lucrurile vor fi bine. Această mărturie nu mă obligă la o regândire a strategiei de apărare. Acest martor și-a păstrat depoziția inițială. Declarațiile lui Veritas au rămas neschimbate”, este de părere avocata Emei Pendiuc.
Cel mai puternic argument în favoarea clientei sale? „Îl veți auzi la concluziile de fond. Așa e normal”, concluzionează Angela Ciurea.
Un ultim detaliu: mai sunt și alți martori propuși de către Ema Pendiuc pentru a fi audiați în Dosarul Publitrans. Unii au fost acceptați, alții nu de către instanță.  

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii