Web Analytics

Avocata Corina Iunker: „Multe soţii de preoţi mi se adresează, semnalând infidelităţile conjugale ale soţilor lor”

de | 4.07.2019 13:50 | Dezvăluiri

# Scrisoare incendiară către ÎPS Calinic. Avocata Iunker confirmă înmulţirea cazurilor de preoţi care comit adulter
Avocata Corina Iunker, cea care a apărat Arhiepiscopia în mai multe spețe, a trimis către ÎPS Calinic o scrisoare în care confirmă ceea ce ”Jurnalul de Argeș” a dezvăluit în ediția trecută despre proliferarea cazurilor de divorț în familiile preoților din județ. Situația privind preoții infideli care comit adulter pare scăpată de sub control și unele preotese se adresează avocatului și merg în instanță. Însă altele preferă să tacă, pentru că, de obicei, au doi sau mai mulți copii și nu au nici măcar un loc de muncă sau nu au lucrat niciodată, că așa le-a cerut părintele. În fine, altele își acceptă soarta în virtutea unei mentalități anacronice, care, într-un final, iată că se întoarce împotriva lor ca un bumerang. În condițiile în care Statutul BOR reglementează foarte clar aceste situații, credem că Arhiepiscopia trebuie să ia măsuri și să-i dezbrace de haina preoțească pe respectivii. Sau, în caz contrar, dacă lumea clericilor vrea să fie în tendințele societății laice din ce în ce mai libertine, atunci să se schimbe statutul BOR!

„Imaginea Bisericii Ortodoxe se degradează pe zi ce trece, din cauza unor preoți imorali, care, pentru a-și satisface propriile plăceri, uită de jurământul făcut în fața lui Dumnezeu”

„Având în vedere faptul că foarte multe persoane de gen feminin – soții de preoți – mi se adresează, în calitate de avocat, semnalând infidelitățile conjugale ale soților lor;
Văzând că adulterul este un lucru pe care Dumnezeu îl detestă, în Israelul antic pedeapsa pentru adulter fiind moartea (Leviticul 18:20,22,29);
Iisus și-a învățat discipolii să nu comită adulter (Matei 5:27, 28, Luca 18:18-20);
Persoanele adulte își încalcă jurământul solemn făcut partenerului lor în ziua căsătoriei;
Într-o asemenea conduită ele păcătuiesc împotriva lui Dumnezeu (Geneza 39:7-9);
O consecință crudă a adulterului este separarea părinților de copiii lor;
Biblia avertizează că Dumnezeu îi va judeca pe adulteri (Evrei 13:4);
Imaginea Bisericii Ortodoxe se degradează pe zi ce trece, din cauza unor preoți imorali, care, pentru a-și satisface propriile plăceri, uită de jurământul făcut în fața lui Dumnezeu;
Încrederea în biserică scade, față de comportamentul reprobabil al unor preoți;
Pentru a nu trece peste ierarhia bisericească și pentru a nu mă adresa direct Sfântului Sinod, vă rog ca, în cel mai scurt timp, să îmi comunicați: Dacă la nivelul Arhiepiscopiei Argeșului este înființat Consistoriu disciplinar protopopesc, așa cum prevăd disp. art. 149 din Statutul BOR, care trebuie să funcționeze ca instanță disciplinară și de judecată. În caz afirmativ, vă rugăm să ne comunicați membrii din care este format acest consistoriu.
De asemenea, vă rugăm să ne comunicați componența Consistoriului eparhial ales potrivit disp. art. 151 din Statutul BOR.
În cazul în care hotărârea Consistoriului nu va duce la împăcarea soților și la întoarcerea preoților alături de familia lor – soție și copii – ne rezervăm dreptul de a ne adresa cu recurs Sfântului Sinod, urmând să solicităm caterisirea preoților imorali, dar și daune pentru familiile lor.
În speranța că oile rătăcite se pot întoarce alături de turma pe care trebuie să o păstorească, trăiesc cu certitudinea că familia trebuie să se situeze deasupra deșertăciunilor vieții și că cei care astăzi, datorită comportamentului lor, denigrează Biserica Ortodoxă Română nu sunt definitiv pierduți”.
Cu aleasă considerație,
Avocat
Iunker Corina

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

6 Comentarii

  1. „Multe soţii de preoţi mi se adresează, semnalând infidelităţile conjugale ale soţilor lor”
    …. Dar, cine nu le lasa, la fel sa procedeze ?! Ori, sunt mucenite ?!

  2. Avocata mega pensată și tușată duce lipsă de publicitate și arată că dacă tăcea filosof rămânea… Să privească spre sine și la baroul din care provine și după să ofere lecții! Să aducem în discuție viața amoroasă din trecut a doamnei avocat? S-a găsit lupul moralist.

  3. acesta duduie a mancat bani grei din activitatea procesuala a arhiepiscopiei, plus ca a facut multe lucruri neprofesioanale. O să plătească înzecit în maxim 3 ani.

    • De ce ștergeti comentariile? Nu va iese manipularea? Iese adevarul la suprafață si nu va convine? Halal obiectivitate….

      • Editorul , autorul si avocatul si-au asumat. Sub protectia anonimatului, orice inepție pare plauzibila. Vi se pare normal? Nu! Este mediocru si las. În plus, intră sub incidența legislației în materie! Personal va astept cu buletinul in mana si cu probele la redactie pentru a va proba spusele.

  4. Avocata de pluș Iunker, în cădere libere, datorită ilegalitatilor facute, își caută cu disperare clienti. Intre doua numere (partide) de….Rugăciune (trupeasca) cu marele cuvios Caliopie, pustnic de profesie, doamna cea blonda scrie citate religioase. Cei doi amorezi…blonda si pustnicul, si le lipesc pe frunte ca sa le vada mai bine. Câtă ipocrizie si mizerie morală la acest cuplu ordinar!!!!!