Web Analytics
scris sâmbătă, 21.09.2024

Avioanele Tarom și pericolul prăbușirii. De ce este o companie aviatică sigură

Avioanele Tarom sunt mai sigure decât cele ale altor companii, după cum reiese dintr-o analiză a celor de la evz.ro. În ciuda provocărilor, sectorul aviației din România a menținut un nivel remarcabil de siguranță, cu foarte puține accidente majore de avion în ultimii ani.

Avioanele Tarom și pericolul prăbușirii. De ce este o companie aviatică sigură

Citeşte şi: Românii pot beneficia de amnistie fiscală dacă depun la ANAF o cerere de anulare a datoriilor către stat până în 25 noiembrie

Tarom este o companie cu foarte puține accidente aviatice. Acest lucru ar putea părea neobișnuit pentru un observator extern, în special având în vedere unele probleme sistemice care afectează industria aviației.

Cu toate acestea, o analiză mai atentă arată că există o cultură puternică a siguranței, personalul bine instruit și practicile operaționale atente. Acestea au fost principalele componente care au ajutat la prevenirea calamităților în România. O discuție pornită pe rețeaua Reddit scoate în evidență câteva aspecte importante.

Sunt câteva atuuri. Moștenirea unor tehnicieni calificați. Prezența unor mecanici și ingineri cu experiență ridicată este una dintre principalele cauze ale siguranței aviatice din România. Care face ca până și capriciile vremii să nu fie un obstacol de netrecut.

Mulți dintre acești profesioniști au fost angajați în industrie încă din perioada comunistă, făcând meseria reparând aeronave sovietice precum MiG-21. Acești mecanici mai în vârstă, care și-au îmbunătățit abilitățile timp de zeci de ani, își iau responsabilitățile foarte în serios. Deoarece sunt atenți la detalii, chiar și problemele tehnice minore sunt examinate și rezolvate cu atenție, ceea ce poate duce la întârzieri și stres financiar pentru companiile aeriene.

Articol preluat din evz.ro. Citiţi mai departe AICI.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...