Web Analytics
scris luni, 27.11.2023

Avertisment pentru șoferi! Poți ieși pozitiv la drug test din cauza unor medicamente

Un avertisment a fost lansat de mai mulți medici, care susțin că poți ieși pozitiv la drug test din cauza unor medicamente. Astfel, sunt medicamente împotriva răcelii și a disconfortului asociat care conțin opioide. La un eventual drug test, riscați să ieșiți pozitiv la opioide și la 3 zile după administrare. Dacă folosiți picături nazale cu efedrină, riscați să ieșiți pozitiv la amfetamine.

Avertisment pentru șoferi! Poți ieși pozitiv la drug test din cauza unor medicamente

Citește și: A murit cea mai bătrână femeie din România. Avea 108 ani


Pe lângă drogurile precum marijuana, cocaină sau extasy, există și o serie de medicamente cu efecte psiho-active, care modifică sau alterează funcționarea creierului, și care pot duce la rezultate pozitive la drug test. Dr. Cristian Paparău, medic primar legist, expert medico-legal a precizat că nu ar trebui să conduceți dacă ați luat medicamente împotriva răcelii și a disconfortului asociat pentru că analizele de laborator și inclusiv acest drug test efectuat de poliție în trafic vor fi pozitive.

Citește și: Traseele montane au fost închise. Este risc crescut de avalanșă


Decongestionantele nazale, care pot fi folosite în stări de răceală și gripă, pot să dea un rezultat pozitiv.„Când vorbim de decongestionante nazale, cele conțin fenilefedrină este posibil să pozitiveze testul pentru amfetamine. Sunt persoane dependente de picături de nas și nu le mai folosesc din cauza unei patologii acute. Până când se va definitiva cu proba de sânge de lNML și, eventual cu o expertiză medico-legală, care să spună că ați fost sau nu sub influența substanțelor psihoactive în trafic veți rămâne fără permis și cu dosar penal“, a menționat dr. Cristian Paparău, care a vorbit despre faptul că poți ieși pozitiv la drug test din cauza unor medicamente.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Adica recomandati sanu facem drug-test in astfel de cazuri, ci mai bine sa facem test la sange? Daca iese pozitiv la drug-test, automat ti se face dosar penal si ramai fara permis, dupa care ceri analize de sange, care vor demonstra ca nu ai luat substante „pe nas”, dar rezultatul la sange iese dupa cateva luni…nu ne cheama pe toti Dorian Popa sa ne iasa rezultatul intr-o saptamana.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită