Web Analytics
scris joi, 26.09.2024

Avertisment ANM: România, amenințată de un nou cod roșu

Furtuna Ashley care va lovi România va aduce un val de aer polar, iar temperaturile vor scădea brusc de la o zi la alta chiar și cu 15 grade. Elena Mateescu, sefa ANM, anunță de asemenea ploi abundente și vânt puternic. În plus, Autostrada Soarelui ar putea să fie inundată de Dunăre.

Avertisment ANM: România, amenințată de un nou cod roșu

„Duminică, vom observa o răcire semnificativă la scara întregii țări, valorile maxime fiind de 15-22 de grade, o scădere cu mai mult de 10-15 grade în bună parte din țară. Răcirea vine la pachet și cu fenomene de instabilitate atmosferică în vest, nord-vest, parțial în centru, cu fenomene de instabilitate, ploi și vijelii. 

Pe parcursul zilei de duminică, duminică spre luni, aici anticipăm că va fi vârful acestui episod în ceea ce privește cantitățile de precipitații, în special în Oltenia și Muntenia, cantități de apă care vor atinge cumulat 80-100 l/mp. Aceste cantități pot genera creșteri semnificative ale debitelor râurilor din aceste regiuni”, a declarat, la Realitatea PLUS, directorul ANM Elena Mateescu.

Citește și: Acuzaţii grave ale unei mămici! La Şcoala 13 din Piteşti înscrierea copiilor la clasa zero s-ar face pe bază de plic

În condițiile în care vom vedea o arie mai extinsă, cu valori de peste 100 l/mp, avem cod roșu, a explicat aceasta. În ceea ce privește viiturile importante, acestea sunt așteptate în bazinele hidrografice Jiu, Olt și Argeș Vedea.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită