Web Analytics

„Avem carte funciară pe teren din 2000, Primăria Piteşti şi-a permis să facă pe acelaşi teren carte funciară în 2015. E incredibil!”

de | 19.01.2017 13:34 | Dezvăluiri

10 ConstantinGoofy

# Afirmă Constantin Vasilescu, administratorul Stadionului Ştrand
Noi dezvăluiri legate de Stadionul din Ștrand și de proprietarii bazei de acolo. Constantin Vasilescu, administratorul Stadionului Ștrand și președintele C.S. Edilul Pitești spune că are carte funciară pe respectivul teren încă din 2000, iar Primăria Pitești a făcut și ea carte funciară pe același teren în octombrie 2015, la o lună după ce a pierdut definitiv procesul tocmai pentru acel teren. Culmea e că oficialii Primăriei Pitești spun că… nu au carte funciară pe respectivul teren.

Iosiv Cerbureanu: „Cartea funciară este la DJTS Argeş”. Laurenţiu Achimescu: „Terenul nu este al DJTS Argeş”

Pentru a afla care este situaţia proprietăţii Stadionului Ştrand, am luat mai întâi legătura cu Iosiv Cerbureanu, consilierul primarului Cornel Ionică şi fost secretar al Piteştiului. „Cartea funciară a respectivului teren este la cei de la DJTS Argeş”, ne-a îndrumat acesta.
Numai că – surpriză! – Laurenţiu Achimescu, directorul DJTS Argeş îl contrazice pe Iosiv Cerbureanu: „Nu are cum să fie la mine pentru că nu este al meu. Primăria Piteşti poate să zică ce vrea ea, dar terenul nu este al DJTS Argeş, aşa că nu are cum să fie cartea funciară la noi. DJTS Argeş nu are nimic din acel teren”.
L-am căutat din nou pe Iosiv Cerbureanu. Numai că acesta şi-a menţinut afirmaţiile, cu unele mici nuanţări: „Cei de la DJTS Argeş au făcut carte funciară pe toate terenurile de sport din Piteşti. Şi terenul din Ştrand nu e tot de sport? Am făcut şi noi într-o vreme carte funciară. Urmează să ne judecăm unii cu alţii. Eu aşa ştiu. Noi suntem proprietari pe Parcul Ştrand de mulţi ani, am şi făcut acolo proiect cu fonduri europene. Legat de terenul de fotbal de acolo, Judecătoria Braşov a spus că nu facem dovada proprietăţii, deşi am dus multe dovezi, inclusiv de pe vremea lui Ion Antonescu. Nu ştiu dacă avem carte funciară şi pe Stadionul Ştrand”.

„Cei de la Primăria Piteşti au deschis în 2015 carte funciară cu complicitatea celor de la Cadastru. Voi merge la DNA din nou”

Constantin Vasilescu, administratorul Stadionului Ştrand vine cu acuze foarte dure la adresa Primăriei Piteşti şi OCPI Argeş: „Am dus toate hotărârile definitive şi irevocabile la Cadastru ca să le înregistreze. Cei de la Primăria Piteşti şi-au făcut o carte funciară contrar legii. Am fost la DNA şi vom mai merge curând. Anul trecut, după ce instanţa a dat o hotărâre definitivă şi irevocabilă pe 22 septembrie 2015, cei din Primărie s-au apucat să facă şi ei carte funciară. Pe 22 octombrie 2015, ei şi-au permis să facă carte funciară. Eu sunt curios cine intră la apă şi de la Cadastru. Cine le-a permis să facă o carte funciară peste altă carte funciară? Aţi mai pomenit intabulare la intabulare? Numai în România se poate aşa ceva! E incredibil. După ce au pierdut la toate instanţele, cei de la Primăria Piteşti şi-au permis, cu complicitatea celor de la OCPI Argeş, să deschidă carte funciară. Noi avem carte funciară pe terenul din Ştrand din 2000, Primăria Piteşti a făcut carte funciară în 2015. Cine spune că ar fi cartea funciară la DJTS minte”.
Constantin Vasilescu e hotărât să meargă până la capăt în bătălia pentru Stadionul Ştrand: „Am discutat şi cu avocaţii, vom merge la DNA ca să terminăm problema odată pentru totdeauna. Direct la DNA Bucureşti mă duc, nu aici la Piteşti. Să vedeţi ce o să dea ei în bâlbâială atunci… Stadionul Ştand e intabulat în cartea funciară din 2000 de noi. Cum şi-a permis Primăria Piteşti să intabuleze şi ea terenul în 2015, fără nicio bază legală?”.
I-am solicitat lui Constantin Vasilescu să ne spună şi care sunt membrii Consiliului de Administraţie de la C.S. Edilul Piteşti, numai că acesta ne-a spus: „Intraţi în prea multe amănunte. Sunt treburile noastre interne. Suntem club sportiv de drept privat, nu suntem instituţie publică precum Primăria Piteşti”.
Istoricul procesului pentru Stadionul Ştrand este unul îndelungat pornind la Judecătoria Pitești. Prin acțiunea formulată de municipiul Pitești s-a solicitat instanței lăsarea în posesie și proprietate a  imobilului situat în Parcul Ștrand cu o suprafață de 20.700 mp, imobil ce era în folosința Clubului Sportiv Edilul din Pitești de mai mulți ani. Rând pe rând, atât la instanțele din Brașov, cât și la Înalta Curte de Casație și Justiție, solicitarea Primăriei Pitești a fost respinsă ca nefondată.
Pe 23 aprilie 2016, Primăria Piteşti a încheiat şi ultima cale de atac privind revendicarea imobiliară a stadionului din Ștrand, contestația în anulare formulată împotriva deciziei din 22 septembrie 2015 fiind respinsă ca nefondată de către Înalta Curte.

Primarul Cornel Ionică: „Sunt şanse minime ca Stadionul Ştrand să rămână al municipalităţii”

10 IonicaAm luat legătura și cu primarul Cornel Ionică pentru a ne spune care sunt șansele ca Stadionul Ștrand să rămână al municipalității. „Șansele sunt minime. Experții pe care i-am angajat au spus la proces că stadionul nu a fost al nostru și asta ne-a costat foarte mult”, spune primarul Piteștiului. Legat de afirmațiile lui Constantin Vasilescu, cum că Primăria Pitești a făcut carte funciară la stadion la 15 ani după cei de la Edilul, primarul Cornel Ionică a comentat: „Nu știu de unde vine domnul Vasilescu cu asemenea informații. Stadionul Ștrand e al Piteștiului de când se știe. Ne vom lupta pe toate căile”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii