Web Analytics
scris joi, 23.03.2023

Austria va înființa un fond de 30 milioane euro pentru a despăgubi victimele pandemiei Covid

Guvernul Austriei va înființa un fond de 30 milioane euro pentru a despăgubi victimele măsurilor draconice din timpul pandemiei, inclusiv pe cei care au avut de suferit de pe urma vaccinurilor Covid, anunță LifeSiteNews, potrivit activenews.ro.

Austria va înființa un fond de 30 milioane euro pentru a despăgubi victimele pandemiei Covid

Citețte și: Rabla 2023. Din 24 martie încep înscrierile pentru persoane fizice

În acordul dintre cele două partide din coaliția din landul Austria Inferioară, Partidul Popular Austriac (ÖVP), nominal conservator, și Partidul Libertății (FPÖ), de dreapta, se precizează că acest fond va fi folosit pentru a plăti „servicii de consiliere în caz de daune individuale, asistență medicală pentru persoanele cu reacții adverse în urma vaccinului, costuri pentru tratamentul problemelor psihologice, orice terapii necesare […]”.

De asemenea, guvernul a anunțat plăți compensatorii specifice pentru copiii și adolescenții care au avut de suferit din cauza închiderii școlii: „[S]e vor finanța cheltuieli suplimentare pentru educația la domiciliu, alte forme de sprijin necesare în primul rând pentru copii și adolescenți, cum ar fi, de exemplu, vouchere pentru meditații, activități de agrement etc„. 

În plus, guvernul va rambursa toate amenzile „plătite din cauza încălcărilor restricțiilor” care au fost „abrogate ulterior de Curtea Constituțională„, precizează sursa citată.

La noi, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat în vara anului trecut că pentru a se pronunța cu privire la victimele vaccinurilor are nevoie mai întâi de niște studii. Au trecut opt luni de la această declarație și… nimic. 

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *