Web Analytics
scris luni, 30.09.2024

Austria: Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare în fața conservatorilor

Partidul Libertății din Austria (FPÖ), de extremă dreaptă, a obținut o victorie fără precedent la alegerile legislative de duminică din Austria. Potrivit rezultatelor parțiale, FPÖ a obținut 28,8%, în vreme ce conservatorii aflați la guvernare au în jur de 26,3%, iar social-democrații – 21,1%. 

Austria: Extrema dreaptă a câștigat alegerile parlamentare în fața conservatorilor

 Partidul Libertății (FPÖ), care critică UE, iubește Rusia și se opune aderării depline a României la Schengen, a sosit pe primul loc la scrutinul parlamentar de duminică din Austria, dar drumul său spre guvernare e incert, ținând cont că nu are majoritatea absolută în parlament, scrie Reuters. 

Citește și: Realizare uriașă! S-a semnat contractul pentru Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești. Premierul Ciolacul și primarul Gentea au fost prezenți

„Astăzi alegătorii au pus piciorul în prag”, a declarat Herbert Kickl, calificând victoria indicată de rezultatele preliminare drept „o afirmație clară că lucrurile nu mai pot merge așa în această țară”. „Întindem mâna în toate direcțiile”, a adăugat Kickl, a cărui formațiune, eurosceptică și pro-rusă, urmărește construirea unei „fortărețe austriece” a politicii anti-migrație.

Totuși, deocamdată niciun alt partid austriac nu este dispus să formeze un guvern cu FPOe, notează dpa. Kickl a mai spus că celelalte partide trebuie întrebate acum „ce părere au despre democrație”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită