Web Analytics

Audieri în dosarul morţii criminalului de la Stoeneşti

de | 20.09.2018 14:00 | Dezvăluiri

penitenciarul Colibasi# „Cu 20 de minute înainte de agravarea stării lui, totul era ok”, declară avocatul Florentin Sorescu
La nouă luni de la moartea lui Laurențiu Durleci, tânărul care în primăvara anului 2016 a înjunghiat-o mortal pe fosta sa concubină, Laurenţia Durleci (17 ani), pe tatăl acesteia, Filip Tinca (37 ani), şi pe bunicul fetei, Paul Durleci (57 ani), încă nu se știe cauza decesului survenit pe 29 decembrie 2017 la Spitalul Județean de Urgență din Pitești, acolo unde deținutul a fost transferat în stare gravă de la Penitenciarul Colibași. Cum în cauză este deschis un dosar de moarte suspectă, familia și avocatul lui Laurențiu Durleci așteaptă ca ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș să facă lumină în acest caz. Deocamdată se fac audieri.

Printre cei chemați, recent, să dea declarații în acest caz se numără și medicul Spitalului Penitenciar Colibași.
„Medicul de la penitenciar, un om de foarte mult bun-simț, a explicat faptul că a mers pe procedura standard – m-am și mirat când am auzit-o – care presupune inclusiv apelarea numărului de urgență 112. A evaluat imediat situația, a constatat că Laurenţiu Durleci nu avea activă nicio funcție vitală, nici puls, nimic, era cu ochii dați peste cap, și-a dat seama că e ceva foarte grav și a recurs la procedura aceasta, standard: palpat pe plămâni, injecție cu adrenalină etc. A contactat Spitalul Județean prin 112. Ambulața a venit în 15-20 de minute, deci foarte repede. Între timp, a transmis, pe linie de penitenciar, să-i faciliteze ieșirea cât mai rapidă, ceea ce s-a și întâmplat”, explică, pentru Jurnal de Argeș, Florentin Sorescu, avocatul familei Durleci.

„Urmează să vedem ce s-a întâmplat… înainte. Aici e nebuloasa”

Potrivit aceluiași martor, la momentul agravării stării sale, Laurențiu Durleci (diagnosticat anterior cu probleme psihice) se afla internat în spitalul penitenciar.
„Eu nu sunt încă lămurit, dar probabil așa este. Medicul spune că asistentele îi administraseră tratamentul care se dă seara şi, potrivit acestora, cu 20 de minute înainte, totul era ok. Urmează să vedem ce s-a întâmplat… înainte. Aici e nebuloasa”, mai spune Florentin Sorescu.

Denunţ potrivit căruia Durleci ar fi fost bătut în penitenciar

Avocatul şi familia autorului triplului asasinat din primăvara lui 2016 cred că Laurenţiu Durleci ar fi murit pe fondul bătăilor ce i-ar fi fost aplicate în penitenciar.
„Există și un denunț făcut în acest dosar. Știu sigur lucrul acesta”, mai precizează, pentru Jurnal de Argeș, Florentin Sorescu.
Este vorba de un fost deținut din Colibași care, potrivit avocatului, susține că Laurențiu Durleci ar fi fost victima unor violențe aplicate de mascați.

„Avea totul distrus în el”

De altfel, avocatul Florentin Sorescu este interesat de declarațiile unui alt medic, de la Spitalul Județean, acolo unde deținutul-pacient a fost transferat în stare foarte gravă.
„Familia povestește că, în momentul în care Laurențiu Durleci a fost dus la Spitalul Județean, unde a și murit, medicul le-a făcut un adevărat scandal gardienilor, spunând că, dacă îl aduceau mai devreme, poate mai avea o șansă și că la acel moment avea totul distrus în el”, mai spune avocatul Sorescu.
Reamintim raportul medico-legal întocmit de Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici din București: „Moartea a fost violentă. Leziunile s-au putut produce prin lovire de corp/plan dur sau ca urmare a manipulării în timpul resuscitării”. Raportul exclude indirect varianta sinuciderii, dar lasă neelucidată cauza morții deținutului.
Izabela Moiceanu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole