Web Analytics

Au început înscrierile pentru workshop-ul „Tratamentul minorului în sistemul judiciar românesc”

de | 1.11.2021 19:10 | Actualitate

 

Au început înscrierile pentru workshop-ul „Tratamentul minorului în sistemul judiciar românesc”, organizat în cadrul Proiectului ReAct – Reformă și acțiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman în sistemul de justiție, finanțat de Active Citizens Fund.

Workshop-ul este adresat jurnaliștilor de presă – print, online, radio, TV-, precum și bloggerilor și freelancerilor care sunt interesați de tema tratamentului minorilor în sistemul judiciar.

Participanții la workshop vor primi o bursă

Sesiunile vor fi susținute de activiști civici cu experiență în domeniu, judecători, procurori și avocați, care vor expune provocările la care victimele minore sunt supuse în sistemul judiciar. Participanții la workshop vor primi o bursă de 200 de euro pentru elaborarea și publicarea unui material de presă (reportaj, interviu sau investigație), care să contribuie campaniei de creștere a gradului de conștientizare asupra tratamentului victimelor minore ale abuzului în instanțele românești

Proiectul ReAct – Reformă și acțiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman în sistemul de justiție, finanțat de Active Citizens Fund- este derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (INSTITUTUL BUCOVINA). Proiectul se concentrează cu precădere pe reformele necesare pentru apărarea drepturilor copiilor, victime al traficului uman în sistemuld e justiție.

Drepturile minorilor

Astfel, ReAct răspunde unei nevoi urgente de crearea unei mediu adecvat și prietenos de audiere în cadrul căruia drepturile minorilor să fie respectate și să pună capăt practicii instituționale care supun victimele la un proces îndelungat de victimizare.

Pentru participarea la selecție, vă rugăm să ne trimieți CV-ul la adresa:
office@cado.org.ro, până cel târziu în data de 10 noiembrie 2021.

Vă rugăm să menționați drept titlu al email-ului:
Înscriere [prenume] [nume] ReAct 2021.

Foto (descriptiv): fra.europa.eu

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii