Web Analytics

Au fost sesizate Poliţia şi Prefectura! Un elev cu 10 la bac acuză un examinator de la Permise că l-a bruscat

de | 12.09.2019 13:54 | Dezvăluiri

# Tânărul se numește Radu Nicolae Rotaru (foto) și după acest incident a inițiat o petiție on line

Radu Nicolae Rotaru (foto), unul dintre elevii eminenți ai Argeşului, admis vara aceasta la celebra Universitate Sheffield din Anglia, după ce a reuşit performanţa să termine cu 10 Colegiul Național „Alexandru Odobescu” şi să ia cu notă maximă bacalaureatul, a susţinut, pe 6 septembrie, examenul pentru obţinerea permisului de conducere, examen pe care l-a picat însă. N-a luat-o ca pe o tragedie, dar a crezut că e dreptul lui să conteste evaluarea, considerând că a fost depunctat pe nedrept la o parcare. Până aici, nimic anormal. Tânărul spune că, din momentul în care a refuzat să semneze procesul-verbal încheiat de poliţistul examinator, pe care l-a informat asupra obiecţiilor sale, lucrurile au degenerat.

„M-a amenințat că mă bate și, fără nicio ezitare, m-a luat de umăr şi m-a împins, de faţă cu toată lumea

„După susținerea probei, am cerut să fac reclamație și, după mai multe discuții cu polițistul Liviu Dună, acesta s-a enervat. După ce am coborât, în timp ce eram în parcare şi vorbeam cu cineva la telefon, a venit să-mi ceară dosarul. Nu îl aveam, dar m-am întors după el (între timp, plecase la o maşină) şi l-am întrebat: «Dar pentru ce vă trebuie dosarul?». Atunci m-a amenințat că mă bate și, fără nicio ezitare, m-a luat de umăr şi m-a împins, de faţă cu toată lumea. Am sunat la 112 şi, când au auzit că este vorba de un poliţist la o examinare, mi-au spus că n-au ce să-mi facă, iar dacă sunt rănit, să sun la salvare. Dosarul, pe care examinatorul l-a primit ulterior de la instructor, îi trebuia polițistului pentru a scrie «comportament inadecvat»… Din câte știu, cei care au această menţiune pe dosar cu greu mai pot lua permisul. Nu înțeleg ce a fost inadecvat în faptul că am spus că vreau să fac o contestație!”, a mărturisit, pentru Jurnalul de Argeş, Radu Nicolae Rotaru (18 ani).

Subprefectul Bughiu: ”Există o reclamație”

Tânărul a fost în audienţă la subprefectul Adrian Bughiu. „La noi a făcut reclamație strict pe baza incidentului presupusei agresiuni. Înțeleg că a făcut și la comandant, cu privire la proba practică susținută la examenul de conducere. Noi bineînțeles că vom da curs sesizării și vom analiza datele de acolo, vom cere o notă scrisă celui învinuit și vom trage concluziile de rigoare. Dacă noi constatăm că au fost încălcate niște norme deontologico-profesionale, bineînțeles că respectivul angajat al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș va fi tras la răspundere, în conformitate cu prevederile legale”, a declarat, pentru Jurnalul de Argeș, subprefectul judeţului Argeş, Adrian Bughiu.

Emil Angheloiu, şeful de la Permise: „Este în curs de elucidare…”

SPCRPCIV Argeș analizează sesizarea tânărului. „Este în curs de elucidare şi soluţionare. Restul v-a spus domnul subprefect”, a declarat, contactat de Jurnalul de Argeș, comisarul-șef de poliție Emil Angheloiu, șeful SPCRPCIV Argeș.

Poliţia Judeţeană cercetează modul în care a fost preluat apelul tânărului la 112

Cât despre modul în care a fost preluat apelul tânărului la 112, acesta se află în atenţia IPJ Argeş.
„În ceea ce priveşte preluarea apelului, conducerea IPJ Argeş a dispus o cercetare internă şi, în funcţie de rezultatele acestei cercetări, se vor lua măsurile ce se impun”, a precizat Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș. Între timp, Radu Nicolae Rotaru a inițiat o petiție online în care propune modificări sau completări ale legislației în domeniu, modificări la care și alții pot participa cu îmbunătățiri pentru varianta finală. Am încercat să obținem un punct de vedere și de la examinator prin intermediul SPCRPCIV Argeș, dar fără rezultat.

Iată cum sună petiția intitualată „HAI SĂ SCHIMBĂM ROMÂNIA!”

Sunt Radu, am 18 ani şi pe 6 septembrie 2019 am fost respins la proba practică pentru obținerea permisului de conducere, în oraşul Piteşti. Mă consider nedreptățit şi, mai mult, am fost împins şi amenințat de către examinator. Nu am nicio şansă în urma depunerii contestației, potrivit legislației actuale. Dacă ai pățit la fel sau urmează să îți iei permisul sau, pur şi simplu, eşti nemulțumit de felul în care se desfăşoară astăzi acest examen, hai să schimbăm legea! Am realizat o petiție cu conținutul unor modificări sau completări ale legii în vigoare, modificări la care puteți participa cu îmbunătățiri pentru varianta finală. Nu sunt politician, nu urmăresc să dobândesc popularitate, vreau doar să beneficiem cu toții de normalitate.

Pentru aceasta avem nevoie de 100.000 de semnături.
Această petiție este realizată cu scopul de a combate abuzurile provocate de examinatorii auto în timpul examenului.

ORDIN nr. 173 din 27 noiembrie 2014 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere
EMITENT ·  MINISTERUL AFACERILOR INTERNE 
Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 879 din 3 decembrie 2014

Articolul 2, Lit j) martor – persoană din rândul candidaților care asistă la efectuarea probei practice a examinării de către un alt candidat;
Modificare: Martor- persoană din rândul instructorilor, altul decât cel cu care a desfășurat orele de conducere candidatul examinat; persoana va fi stabilită prin tragere la sorți în dimineața de dinaintea examenului.

Articolul 13(1) Autovehiculele folosite la proba practică trebuie să fie din categoria celor pentru care se solicită obținerea permisului de conducere și trebuie să aibă caracteristicile prevăzute în anexa nr. 4. (2) Autovehiculele prevăzute la alin. (1) trebuie să îndeplinească următoarele condiții: a) să fie dotate cu dublă comandă, agreată de Registrul Auto Român, cel puțin pentru pedalele de ambreiaj și frână, cu excepția autovehiculelor cu transmisie automată și a motocicletelor, care se dotează cu dublă comandă cel puțin pentru pedala de frână;
Completare
1. Introducerea camerelor video în următoarele direcții:
· Cameră plasată pe hayonul mașinii cu vedere în spate;
· Două camere amplasate pe plafonul mașinii, fiecare cameră fiind îndreptată spre o laterală a mașinii;
· Două camere amplasate în interiorul mașinii, camere ce înregistrează pedalele celui examinat, cât și pe cele ale examinatorului. O astfel de configurație, adaugată la înregistrările realizate de camera existentă la examenul auto, asigură mașinii o acoperire în proporție de 100%, așa încât greșelile comise de către examinat sau examinator pot fi dovedite cu ajutorul probelor video în cazul unei contestații.

Contestații: Art. 22. – Contestațiile la probele de examen în vederea obținerii permisului de conducere se soluționează în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
Completare:
1. Alcătuirea unei comisii pentru soluționarea contestației:
· Comisia este alcătuită din trei membri: doi instructori și un reprezentant al prefectului; cei doi instructori nu trebuie să fi avut în lista înscrișilor pe contestatar și nici relații de rudenie cu acesta.
· Rezolvarea contestației va dura cel mult 5 zile lucrătoare.
· Contestatarul poate continua acțiunea în instanță dacă este nemulțumit de soluția acordată.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

3 Comentarii

  1. Am avut ocazia sa fiu oprit in trafic de acest Liviu Dună , in vremea când acesta lucra la Poliția Rutieră.Formula cu care am fost abordat in vederea controlului documentelor a fost “Bă țărane !” Sunt convins de veridicitatea celor povestite de tânărul examinat, Duna fiind un infatuat arogant, lipsit de minimul bun simț, o rusine pentru uniformă ce o poarta. Am auzit ca nici evaluările făcute de instituția unde lucrează nu-i sunt favorabile

  2. Un jeg de om alte cuvinte nu am despre el

  3. Și nu este numai el dintre examinatorii cu un comportament foarte urât de ex Dl Nedelescu Cristian ii pică pe capete la proba practică ,bagă elevii pe toate străduțele care se infundă tot ca să-i pice.