Web Analytics

„Au fost rezolvate multe probleme de care s-au plâns de-a lungul anilor mai toţi primarii”

de | 19.07.2018 15:00 | Politica si Administratie

# Spune deputatul Simona Bucura Oprescu

Camera Deputaților a adoptat săptămâna trecută noul Cod Administrativ, un pachet legislativ care să asigure administrației publice locale și centrale un cadru mai clar și adaptat realităților României de azi. Noul Cod Administrativ s-a născut plecând de la 21 de acte normative modificate, completate și armonizate.
„Codul Administrativ adoptat de către Parlament este un pas înainte pentru administrația publică din România. Au fost rezolvate multe probleme de care s-au plâns de-a lungul anilor mai toți primarii, indiferent de culoarea lor politică. Au fost transpuse în lege elemente ce țin de descentralizare, adică de mutarea deciziilor mai aproape de oameni. Nu în ultimul rând, au fost îndepărtate contradicțiile legislative care făceau imposibilă uneori aplicarea legii”, explică deputatul Simona Bucura Oprescu.
Potrivit parlamentarului de Argeș, documentul elimină o serie de prevederi care permiteau chiar abuzuri la adresa aleşilor: „Sunt stabilite o procedură-cadru privind licitaţia publică pentru închirierea bunurilor, reglementări privind proprietatea publică sau privată şi pentru vânzare, se aduc clarificări privind concesionarea, închirierea şi darea în folosinţă gratuită, iar darea în administrare a domeniului public este detaliată (conţinut, drepturi şi obligaţii). Rămâne în vigoare prevederea conform căreia vânzarea sau cumpărarea unor bunuri din patrimoniu pot fi făcute, ca și până acum, cu votul a două treimi dintre consilieri. Se simplifică mai multe proceduri birocratice, procedura de atestare fiind un exemplu”. I.M.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii