Web Analytics

Au fost deschise încă zece puncte de trecere a frontierei cu Ungaria

de | 20.02.2017 10:45 | Actualitate

frontiera ungariaWeek-end-ul trecut au fost deschise încă zece puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, în judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare. Acestea vor funcţiona o zi pe săptămână, sâmbăta sau duminica.

Deşi erau gata încă de acum cinci ani, drumurile de acces în ţara vecină erau blocate, pentru că România nu este membră a spaţiului Schengen.

Trecerea se va putea face pe jos sau cu autovehicule de până la 3,5 tone.
Opt din cele zece puncte noi de trecere a frontierei din vestul ţării vor fi deschise sâmbăta, două duminica, informează agenția de știri Prompt Media.

Cele zece legături rutiere transfrontaliere au fost construite cu finanțare europeană în 2012. Pentru că România nu a intrat în Schengen, şoselele nu puteau fi folosite, iar pentru a trece în ţara vecină localnicii de pe graniţă făceau un ocol de zeci de kilometri.

Punctele de trecere a frontierei vor fi monitorizate până în iunie. Ulterior, în funcție de trafic, se va decide dacă acestea vor fi închise sau vor fi deschise pentru mai multe zile pe săptămână.

Cele 10 puncte de frontieră vor funcționa la Variașu Mic, Grăniceri și Iermata Neagră (Arad), Voivozi, Roșiori și Cheresig (Bihor), Bercu, Horea (Satu Mare). Acestea vor fi deschise sâmbăta.
Duminica vor fi deschise granițele de la Nădlac III, din județul Arad, și de la Peleș, din Satu Mare.

Deschise duminica între orele 10.00 și 18.00
Nădlac 3 – Csanadpalota
Peleş – Zajta
Deschise sâmbăta între orele 10.00 și 18.00
Bercu – Garbolc
Horea – Omboly
Variaşu Mic – Dombegyhaza
Grăniceri -Elek
Cheresig – Körösnagyharsány
Iarmata Neagră – Dénesmajor
Roşiori – Pocsaj
Voivozi – Bagamer.

M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii