Web Analytics

Astăzi începe Pelerinajul de Sf. Dimitrie cel Nou, în București

de | 21.10.2021 09:20 | Actualitate

Începând de astăzi, 21 octombrie, până joia viitoare, 28 octombrie, în Capitală are loc pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului. Patriarhia Română anunță că manifestările religioase vor avea loc „cu respectarea atentă a măsurilor sporite de precauţie, ordine şi protecţie igienico-sanitară”, instituite în București, relatează Agerpres. Este al doilea an la rând când pelerinajul are loc în contexul pandemiei de coronavirus.

Citește și: CALENDAR CREŞTIN ORTODOX Sfinții Mărturisitori Ardeleni

„Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, ale Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântului Nectarie de la Eghina vor fi aşezate spre închinare în pridvorul Catedralei Patriarhale în dimineaţa zilei de joi, urmând a fi aşezate în Baldachinul Sfinţilor în dimineaţa zilei de sâmbătă. Sfintele Moaşte vor fi aşezate din nou în Catedrala Patriarhală în ziua de joi, 28 octombrie, după închinarea ultimului credincios”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei.

 

Ce reguli de protecție sanitară au fost stabilite în timpul pelerinajului:

Accesul la racla cu moaște se va face pe un singur rând de persoane, care trebuie să păstreze între ele o distanță de 1,5 metri, pe traseul de acces fiind marcaje pentru facilitatea păstrării distanței și anunțuri privind respectarea regulilor de igienă. Fluxul unic de circulație a participanților va avea intrarea la baza Dealului Patriarhiei, iar ieșirea va fi separată, pe strada Patriarhiei spre strada 11 Iunie. În timpul pelerinajului, voluntari echipați cu măști de protecție și mănuși vor oferi credincioșilor dezinfectanți și măști, în cazul în care aceștia nu au. Aproximativ 2.000 de pachete alimentare vor fi oferite de voluntari pelerinilor.

Citește și: VIDEO Sistemul sanitar nu are pregătire pandemică

Acestea conțin biscuiţi sau eugenii și apă plată în sticle sigilate, produsele fiind însoţite de certificat de conformitate. Pelerinii care s-au închinat la Sfintele Moaște și se îndreaptă către ieșirea dinspre strada 11 Iunie vor primi agheasmă îmbuteliată în sticle sigilate. Pe esplanada din faţa Altarului de vară vor exista marcaje care să indice locurile ce trebuie ocupate de persoanele care participă la slujbele în aer liber. De asemenea, acolo vor fi amplasate 200 de scaune, cu o distanță de 1,5 metri între ele. Raclele cu Sfintele Moaște vor fi acoperite cu un capac transparent, ce va fi dezinfectat permanent.

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii