Astăzi încep probele scrise la examenul de Bacalaureat

de | 20.06.2022 06:50 | Actualitate

Probele scrise din cadrul sesiunii iunie-iulie 2022 a examenului naţional de bacalaureat încep luni, cu examenul la Limba şi literatura română, fiind organizate în 475 de centre. 117.219 candidaţi din toate promoţiile sunt aşteptaţi să participe la prima probă. Există candidaţi din promoţiile anterioare care susţin doar una sau două probe, celelalte fiind promovate şi recunoscute în sesiunile precedente.

Citește și: Corupția lucrează: Asociația Pro Infrastructură – INTERZISĂ în Comitetul de Monitorizare PNRR!

Candidații vor intra în centrul de examen între 7:30 – 8:30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore pentru fiecare probă. Participanții la bacalaureat nu vor mai avea o zi liberă între probele scrise. Așa că luni, va fi examenul la Limba și literatura română, marți, Proba obligatorie a profilului, miercuri Proba la alegere a profilului și specializării, iar joi – Limba și literatura maternă.

Citește și: Ion Georgescu a devenit bunic pentru a doua oară 

Pe 27 iunie se vor afișa rezultatele la probele scrise, iar pe 1 iulie – rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.