Web Analytics

Astaldi a depus prima contestație la licitația pentru cel mai lung tronson din Autostrada Sibiu – Pitești

de | 9.10.2020 10:01 | Actualitate, Economie

Astaldi a depus prima contestație la licitația pentru cel mai lung tronson din Autostrada Sibiu – Pitești, respectiv secțiunea montană Cornetu – Tigveni. Constructorul italian este nemulțumit de unele condiții contractuale precum garanția solicitată, de minimum cinci ani, dar și de valoarea penalizărilor pentru întârzieri.

Plângerea constructorului italian a fost înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) pe 5 octombrie, la aproape două săptămâni după ce a fost lansată în SEAP licitația pentru secțiunea 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești. În contestație, Astaldi solicită suspendarea licitației până la soluționarea cauzei și admiterea unor măsuri de remediere. Constructorul italian este nemulțumit de unele condiții din acordul contractual precum penalizările de 35.000 lei pentru fiecare zi de întârziere a transmiterii programului de execuție, față de nivelul de 4.000 de lei pe zi, care ar fi prevăzut în modelul de contract național, stabilit prin HG nr. 1/2018, potrivit avocaților Astaldi

De asemenea, acordul contractual propus de Compania de Drumuri prevede o perioadă de garanție de minimum 60 de luni și maximum 120 luni, în timp ce conform modelului de contract prevăzut de HG nr. 1/2018 ar trebui să fie de maximum cinci ani, mai argumentează avocații constructorului italian.

Durata contractului este de 133 luni (peste 11 ani) și cuprinde: 14 luni perioada de proiectare, 59 luni perioada de execuție și 60 luni perioada de garanție a lucrărilor, se arată în SEAP. Durata contractului de lucrări poate varia în funcție de perioada de garanție a lucrărilor, precum și în funcție de Durata de execuție a contractului ofertată de operatorul economic desemnat câștigător.

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii