Web Analytics

Asocierea din care făcea parte şi firma lui Gigi Axinte, dată afară de Universitate

de | 19.12.2019 14:37 | Dezvăluiri

# Intrată într-o asociere pentru un contract de aproape 5 miliarde lei vechi la UPIT, firma RPM Construcții Drumuri S.A pe care operează, mai nou, fostul patron de la Argecom a dat iar chix
„Acum câteva zile am reziliat contractul și i-am invitat pe operatori să plece”, a anunțat rectorul Universității din Pitești, Dumitru Chirleșan. Este vorba despre asocierea de trei firme care realizau lucrările de remediere impuse de ISU Argeș pentru autorizarea corpului B al Universității Pitești. Conform contractului, lucrarea trebuia să se încheie la 31 martie, acum era în prelungiri, dar, potrivit rectorului Chirleșan, nu era realizată nici jumătate. Probabil și din cauza lipsei personalului, pentru că, din 70 de oameni care trebuiau să fie pe șantier, au avut doar 7. În luna februarie a acestui an, Senatul UPIT aproba majorarea valorii contractului de execuție lucrări între asocierea SC Valah Construct Grup SRL – SC Genicom IT & Building Solution SRL -SC R.P.M. Construcții Drumuri S.A și Universitatea din Pitești în calitate de achizitor, din data de 18.12.2018, cu suma de 486.002,04 lei.
Trebuie spus că RPM Construcții Drumuri SA este firma pe care operează, mai nou, Gheorghe Axinte, după ce a băgat în insolvență Argecom (firma cu care a lucrat, tot cu sincope, la ridicarea clădirii din Târgu din Vale și cu care a mai intrat și în alte afaceri necurate pe vremea rectorului Gheorghe Barbu). Acum, după plecarea Valah Construct și a subcontractorilor săi, potrivit rectorului Chirleșan, se va relua procedura de achiziție.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii