Web Analytics
scris vineri, 15.07.2022

ASISTENȚII MEDICALI ARGEȘENI AU SCRIS ,,JURNAL DE PANDEMIE” – MĂRTURII DIN LINIA ÎNTÂI

Pandemia de COVID – 19 a lăsat răni adânci, a determinat schimbări și a oferit lecții importante.
Pentru a nu se uita rănile și pentru a nu se irosi lecțiile, președintele Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România Filiala Argeș, Estera Stămoiu, a avut inițiativa realizării unui ,,Jurnal de pandemie” care să cuprindă mărturii ale asistenților medicali argeșeni, parte importantă a echipei Eroilor din Linia Întâi.

ASISTENȚII MEDICALI ARGEȘENI AU SCRIS ,,JURNAL DE PANDEMIE” – MĂRTURII  DIN LINIA ÎNTÂI

Astfel, asistenți medicali de la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș, Spitalul Județean de Urgență Pitești, Spitalul Orășenesc Mioveni, Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung, Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Valea Iașului, Spitalul Municipal Curtea de Argeș, Spitalul de Pediatrie Pitești, Direcția de Sănătate Publică Argeș, și membrii echipei de conducere a OAMGMAMR ARGEȘ au răscolit amintirile ultimilor doi ani și au acceptat să facă publice o parte dintre ele. OAMGMAMR ARGEȘ le-a solicitat asistenților medicali antrenați în acest proiect să scrie despre sacrificiile uriașe făcute și urmele lăsate în viețile lor de această pandemie, despre lecțiile învățate și despre ce ar trebui făcut pentru ca recunosștința semenilor și respectul câștigat să dăinuie.

Citește și: Gheorghe Lupescu pleacă definitiv de la șefia Jandarmeriei Argeș

,,Jurnal de Pandemie” a văzut lumina tiparului în luna mai, cu prilejul evenimentului Zilele Asistentului Medical Argeșean.
Recent, conducerea Filialei Argeș a OAMGMAMR a decis postarea, pe una dintre rețelele de socializare, a mărturisirilor făcute de cei pe care îi reprezintă din dorința de a împărtăși publicului larg experiențe ce pot fi lecții de viață pentru fiecare cititor.
Apariția Jurnalului de Pandemie în mediul online a stârnit un val de aprecieri la adresa asistenților medicali argeșeni care și-au împărtășit trăirile dureroase din perioada pandemiei de COVID-19.
Despre ,,Jurnalul de Pandemie” și efectele sale, președintele OAMGMAMR ARGEȘ, Estera Stămoiu, a declarat:

Doamna Estera Stămoiu 1

Citește și: Pitești. Trimis în judecată după ce și-a bătut fostul ginere

,,Pandemia de COVID- 19 a fost o traumă, un război a cărui mare trudă a fost purtată, într-o măsură covârșitoare, de asistenții medicali și de medicii din prima linie de front a luptei împotriva virsului SARS CoV- 2. A fost o pagină de istorie și avem datoria morală de a scrie această pagină pentru a rămâne mărturie generațiilor viitoare. Jurnalul asistenților medicali argeșeni are valoare de documentar și cuprinde descrieri ale unor momente dificile, experiențe personale sau detalii legate de organizarea administrativă din acea perioadă. Cu sacrificii și eforturi făcute până la epuizare ne-am recâștigat dreptul la o viață fără mască!
Vom pregăti volumul doi al acestui documentar întrucât alte mărturii așteaptă să fie împărtășite. Colegii noștri din centrele de vaccinare, din medicina de familie, din farmacii, dar și din alte secții ale unităților sanitare au fost umăr de nădejde în lupta împotriva COVID-19 și găsesc firesc să facem cunoscute și experiențele lor. Le mulțumesc și le sunt recunoscătoare tuturor celor care au fost parte din acest proiect, care și-au deschis, deși nu a fost ușor, sufletul pentru a le vorbi semenilor despre lungul și anevoiosul drum de la sacrificii la supraviețuire. Acesta este drumul învingătorilor.”
.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *