Web Analytics

„Asistaţii” de Argeş

de | 15.09.2016 14:32 | Opinii

Nu avem un proiect de județ. Iar acest lucru e și mai limpede acum, când ne aflăm în buza precampaniei electorale și, vrând, nevrând, trebuie să evaluăm parlamentarii care mai poftesc la încă un mandat, dacă au făcut ceva în cel pe care tocmai îl termină. Și vorbesc de toți parlamentarii de Argeș, indiferent de carnetul de partid. Nu e doar responsabilitatea lor, e și a administrației județene trecute. Pentru că prezenta are doar două luni de prestație și, înainte de a construi ceva, e presată să oprească robinetele risipei din mandatul halucinant al lui Tecău. Fișa clinică a administrației județene arată dramatic. Consiliul Județean a fost lăsat de fostul președinte al CJ și, implicit de PSD, că doar acest partid s-a aflat la butoanele instituției, în Groapa Marianelor, pe la – 10.641 metri incompetență. Nu mai repetăm povestea stației de asfalt, pe care vecinii de la Dâmbovița au pus-o în funcțiune în doar o lună și jumătate, iar noi într-un an și jumătate. În vreme ce Consiliul Județean Dâmbovița a economisit vreo patru, cinci milioane de euro, cât l-ar fi costat asfaltul cumpărat de la privați, ba chiar a făcut și profit un milion și vreo două sute de euro vânzând asfalt agenților economici, CJ Argeș a pierdut cam tot pe atât, în același interval de referință.
Întorcându-mă la parlamentarii PSD, lipsa lor de viziune, de coeziune și de minim patriotism local s-a văzut în abordarea proiectului Molivișu. Cu excepția deputatului Rădulescu, care s-a agitat în căldare însă fără niciun rezultat, ceilalți n-au mișcat un deget de susținere. Vorbim de parlamentari care au avut partidul lor la butoanele guvernării, pe premierul Ponta și pe vicepremierul Dragnea cocoțați în aceste scaune aproape patru ani de zile. Faptul că și sub ochii parlamentarilor PSD de Argeș i s-a cântat „Veșnica pomenire” acestui morganatic proiect Molivișu spune mult despre patriotismul local al aleșilor noștri și despre capacitatea lor de a fi luați în seamă de cineva de pe la București. Și pentru autostrada Pitești-Sibiu, s-au bătut mai mult Stroe, Badea și Camera de Comerț și Industrie decât parlamentarii PSD de Argeș. Cu coloana vertebrală de gelatină, nici unul n-a zis nici pâs atunci când Ponta și Șova erau chitiți să facă mai întâi autostrada Comarnic-Brașov, iar pe cea de la noi s-o mute pe ruta Brașov-Sibiu. Noroc cu DNA-ul că i-a potolit. Uitați-vă doar la ce au realizat parlamentarii de la Cluj și Dolj, în echipă cu primarii lor, Emil Boc și Olguța Vasilescu. Cluj Arena, un stadion pe care primăria a organizat Untold, un festival internațional ce a adus peste 300.000 de turiști sub Dealul Feleacului în luna august. La  Craiova, Olguța e pe ultima sută de metri cu stadionul ultramodern „Ion Oblemenco”, cu o capacitate de aproape 40.000 de locuri și la cele mai înalte standarde UEFA. Atenție, stadionul de la Craiova costă 50 de milioane de euro și are finanțare guvernamentală în proporție de 90% și locală – 10%. Există vreun parlamentar de Argeș, din mandatul 2012-2016, capabil să fi bătut la ușa lui Ponta și Dragnea, la Guvern și să fi obținut acești bani? Ce glumă proastă, nu?
Ospătari de bacșișuri mici, interesați doar de mărunte ghișefturi și de un scaun călduț din care să pape suma forfetară, cam asta au fost parlamentarii PSD de Argeș. Despre parlamentarii PNL, un singur exemplu și cu asta înțelegeți totul. Liberalii l-au avut ministru al Culturii pe argeșeanul Mircea Diaconu și n-au reușit să facă rost de bani pentru achiziționarea Vilei Florica, casa Brătienilor, înaintașii al căror nume îl fac de rușine aproape în fiecare zi. Și atunci despre ce parlamentari de Argeș, vorbim? Nu cumva ar trebui să le schimbăm numele în „asistații de Argeș”? Cam da!
Gabriel Grigore

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii