Marți, 6 mai, va fi deschisă în Sala de Artă Contemporană a Muzeului Golești expoziția intitulată „Re-Vitalizări”, aparținând artistului plastic Dragoș Botezat. Curatorul expoziției este Nicoleta Popa Grigore. Lucrările vor putea fi admirate pe simezele de la Golești până la data de 1 iulie 2025.
Dragoș Botezat s-a născut la 18 iulie 1973 în Bucuresti, unde activează și în prezent ca pictor. „Primii pași către artă au venit din copilărie, unde, în urma privirii unui desen, a câștigat, puțin câte puțin, în ani, nevoia de a desena, dar și nevoia de introspecție și visare. Din adolescență a avut mereu un traseu de autodidact, de perpetua explorare a celor două lumi, cea interioară dar și cea exterioară.
În 1993 a fost admis la Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universității de Arte București, Secția Pictură, avându-i îndrumători pe pictorii profesori Gheorghe Anghel, Florin Mitroi și Florin Ciubotaru, cel din urmă fiindu-i mentor si apropiat.
Pasul de la desen la pictura în ulei, plină de culoare și de consecințe formale, a fost parcurs în acești ani de studenție, ani în care a primit și premii, unul pentru desen (Lucian Grigorescu), altul constând într- o călatorie la Veneția împreună cu alți colegi, dar, cel mai important, a fost un atelier de lucru în casa memorială a arhitectului Octav Doicescu, unde a activat doi ani. Acolo au fost puse bazele viitorului artist, într-un loc plin de încărcătură, acest lucru condensând valoarea gestului artei.
Citește și Campionii „TehnoZ” din Piteşti, rezultate deosebite la „Mondialul” de Robotică de la Houston
Așa că, în virtutea acestor principii, pictura și-a pus un alt strai și o nouă perspectivă. Acea perioadă a putut crea independența creativă și noi propuneri, paralele cu situația scolastică în care încă activa, propuneri care au devenit fundamentale pentru opera sa. Din 1995 și până în prezent a participat la mai multe expoziții de grup (pictură, desen si chiar video). Din 1999 problematica expozițiilor personale îl face să expună în diferite spații aducând un plus de prospețime prin culoare, dar și o latură mistică, în conformitate cu aplecarea personală a căutării „artei în sine”.
Aceste tendințe nu pier odată cu timpul, chiar dacă există perioade lungi, ele revin și au mereu, în funcție de evoluția artistului, o nouă abordare, dar și un fundament clar către formă și culoare, către profunzime și avânt”, se arată în comunicatul organizatorilor expoziției.
0 Comentarii