Web Analytics

Artişti plastici din Bacău expun la Piteşti

de | 28.06.2018 11:14 | Cultură

01 galeria de artaTimp de o lună, la Galeria de Artă  „Rudolf Schweitzer-Cumpăna” din Pitești este deschisă „Expoziţia de pictură, grafică şi sculptură”, un proiect realizat de Muzeul Județean Argeș  în colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici (UAP) – Filiala Bacău. Vernisajul acestei expoziții a avut loc joi, 21 iunie, eveniment la care au participat directorul Muzeului Județean Argeș – Cornel Popescu,  președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Pitești – Daniel Preduț, managerul Centrului Cultural Județean Argeș – Araxy Negoșanu, dar și Carmen Poenaru, președinta UAP Bacău.
„Noi nu am avut o expoziție de asemenea anvergură aici, la Pitești. Ne adunăm sub cupola artei, artiști atât de diferiți, cu viziuni foarte diferite. Artiștii nu au o mișcare comună. Ceea ce ne unește pe noi este dragostea pentru ceea ce facem și dăruirea pentru artă, dar modul de abordare este extrem de diferit”, a spus Carmen Poenaru, președinta UAP Bacău.
Organizatorul acestei expoziții este pictorul argeșean și muzeograful Augustin Lucici: „Misiunea mea a fost îndeplinită. Am avut acea inspirație durabilă care să pună pe picioare, să scoată din anonimat formele românești care se clatină în lucrările noastre. Lucrările de aici sunt diferite, au autori diferiți și maniere diferite de lucru, dar împreună formează Filiala Uniunii Artiștilor Plastici din Bacău. Am așteptat de foarte mult timp această expoziție”. Expoziţia va fi deschisă până în data de 21 iulie 2018.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii