Web Analytics

Arta de a vorbi frumos şi convingător – curs de dictie şi intonaţie la Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş

de | 23.02.2017 12:11 | Cultură

9 vorbirea01Vorbirea, sunetul, cuvântul s-au născut din necesitate și reprezintă  procese  care se învață pe tot parcursul vieții. Nu este niciodată prea târziu sau prea devreme să învățăm o exprimare corectă, concisă și clară.

În premieră, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a organizat, în perioada 6-10 februarie, cursul „Arta de a vorbi frumos și convingător”.
Acesta a fost dedicat copiilor cu vârsta de 11 și 12 ani. Grupa de cursanți a fost organizată în ordinea înscrierilor, fiind constituită din 15 participanți.
Copiii și-au dezvoltat abilitatea de a vorbi în public și au fost inițiați în arta comunicării. Au învățat despre dicție, ton, intonație și expresivitate, dar și cum să construiască un discurs argumentat și convingător.
Cursul a cuprins un program de exerciții practice, în care s-a pus accent pe elementele esențiale, necesare vorbitului liber precum vocea, exerciții de respirație, gestionarea emoțiilor, postura și gesturile, ritmul și rostirea, creativitatea și argumentarea în contextul discursului.
Pe parcursul instruirii, au fost folosite metode de educație nonformală, interactive: jocuri de rol, dezbateri, jocuri de improvizație. Acest lucru a oferit participanților libertatea de a-și structura și exprima propriile idei, astfel încât originalitatea și creativitatea fiecăruia să poată fi pusă în valoare.
9 vorbirea02Cursul a oferit celor mici noi experiențe, urmărind animarea acestora în scopul dezvoltării comunicativității, dezinhibarea și stimularea creativității, stăpânirea emoțiilor de vorbire în public și de captare a atenției, coordonare și corelarea vorbirii cu mișcări complexe.
Arta de a vorbi frumos și convingător va fi reluat în perioada vacanțelor cu noi grupe de participanți, deoarece  feedback-ul primit a fost unul pozitiv, copiii afirmând că această experiență i-a ajutat să își îmbunătățească pronunția clară și corectă, să își dezvolte încrederea și capacitatea de a organiza un discurs.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii