Web Analytics

Armand Chiriloiu: ”Domnul Gogu Davidescu, marele apărător al pădurii, a asfaltat Pădurea Trivale”

de | 10.08.2014 20:34 | Dezvăluiri

# Război sângeros între actualul şi fostul director de la Direcţia Silvică # Actualul şef de la Direcţia Silvică, Armand Chiriloiu (stânga), îl mai acuză pe Davidescu că ”și-a tras canalizare ilegal” # La rândul său, Gogu Davidescu spune: ”Domnul Chiriloiu încearcă să mă forțeze să-mi retrag plângerea depusă pentru că nu mi s-au dat drepturile ce mi se cuveneau la pensionare” # Armand Chiriloiu: ”Domnului Davidescu i-au fost plătite pe data de 10 ianuarie a.c. salariile compensatorii în cuantum de 37.100 lei” # Conflictul a izbucnit după ce Davidescu a reclamat că cineva i-a distrus cu buldozerul rețeaua de canalizare, suspectând că Armand Chiriloiu s-ar afla în spatele incidentului.

Gogu Davidescu, fostul director al Direcției Silvice Argeș, este de mai mulți ani într-un conflict cu actualul director Armand Chiriloiu, primul reclamând că nu ar fi primit anumite drepturi salariale ce i se cuveneau la pensionare. Există deja un proces pe rol în acest caz, instanța urmând a își spune cuvântul. Mai nou, un alt conflict a izbucnit între Davidescu și Chiriloiu, după ce primul spune că în urmă cu aproape două săptămâni, mai precis pe 18 iulie, cineva ar fi distrus cu buldozerul sistemul de canalizare ce duce și la vila pe care o are pe strada Fundătura Stejarilor, aproape de strada Făgetului. Davidescu suspectează că în spatele acțiunii s-ar afla actualul director de la Direcția Silvică Argeș. La rândul său, Armand Chiriloiu spune că nu are nicio legătură cu acel incident reclamat și vine cu documente prin care spune că, de fapt, drumul și canalizarea ce duc spre casa lui Davidescu sunt făcute ilegal, fără aviz de la Direcția Silvică. Aflați mai jos detaliile acestui nou război ce are șanse mari să se soldeze și cu o plângere la Parchet.

Davidescu: ”Din cauza incidentului a fost oprită și alimentarea cu apă la Cornul Vânătorului timp de opt ore”

După cum spune Gogu Davidescu, ”incidentul s-a petrecut în data de vineri 18 iulie, exact în locul de racordare din pădure. S-a săpat până la adâncimea de 1,80 metri pentru a se ajunge la conducte. A fost distrusă canalizarea și din această cauză a fost oprită timp de opt ore și alimentarea cu apă de la Cornul Vânătorului, care are canalizare comună cu mine. Nu știu cine se află în spatele acestei acțiuni. Nu am nicio dovadă că ar fi domnul Chiriloiu. În orice caz, am sesizat autoritățile competente. I-am chemat și pe cei de la Apă-Canal ca să remedieze problema canalizării afectate. Se știe că am un conflict cu domnul Chiriloiu. Am dat în judecată Direcția Silvică Argeș pentru că nu mi-a dat drepturile salariale ce mi se cuveneau la pensionare. Primul termen în proces este pe 10 septembrie la Tribunalul Argeș. Am cerut plata a 10 salarii compensatorii și daune morale de un miliard de la domnul Chiriloiu. De doi ani încerc să-mi recuperez drepturile. Domnul Chiriloiu încearcă să mă forțeze să îmi retrag plângerea. I-am trimis mai multe adrese, iar la una dintre ele mi-a răspuns că îmi dă drepturile dacă îmi retrag plângerea. Dacă va continua cu șicanele, o să-i fac plângere pentru tulburare de posesie”

Chiriloiu: ”S-a asfaltat pădurea!”

Am luat legătura și cu actualul director Armand Chiriloiu pentru a ne aduce lămuriri și clarificări vizavi de acest conflict. ”Eu nu cred că s-a întâmplat ceea ce reclamă domnul Davidescu. N-am făcut noi așa ceva! În fapt, noi am descoperit mai multe nereguli făcute de acesta. În primăvara acestui an, în urma unei verificări normale, o inspecție de fond făcută de către Ocolul Silvic Pitești, au ieșit la iveală lucruri nelegale. S-a descoperit că un drum, în fapt strada Fundătura Stejarilor – prelungirea străzii Făget, pe unde domnul Davidescu ajunge acasă, a fost făcut ilegal. S-a asfaltat pădurea! Practic, vorbim aici de o parcelă silvică prin care s-a asfaltat un drum ce nu există în evidențele noastre. Am verificat toate documentele din 1948 încoace. Ca să se facă acel drum, ar fi trebuit mai întâi să se facă scoatere din fondul forestier, lucru ce nu s-a întâmplat. Am verificat și la Primăria Pitești și la Primăria Micești și am aflat că parcela nu a fost scoasă din fondul forestier. Parcela respectivă este proprietatea statului, nu proprietate privată. Mai mult, printr-o adresă pe care ne-a trimis-o pe 21 martie a.c., Primăria Pitești ne precizează clar că pentru acel drum nu s-a solicitat autorizație de construcție. ”
Vizavi de problemele de mai sus, Gogu Davidescu spune că ”acel drum nu e al meu, e proprietate publică, a fost asfaltat de Primăria Moșoaia. Dacă drumul e asfaltat ilegal, e treaba Primăriei din Moșoaia”.
Directorul Armand Chiriloiu îl contrazice însă pe Gogu Davidescu: ”Pe 5 iunie a.c. am primit o adresă de la Primăria Moșoaia, referitoare la acel drum în care se precizează clar că referitor la situația juridică a străzii Fundătura Stejarilor, fostă Prelungirea Făgetului, aceasta este situată din punct de vedere administrativ pe raza municipiului Pitești.”

Chiriloiu: ”Dacă nici Primăria Pitești, nici cea din Moșoaia nu au făcut drumul, cine l-a făcut atunci? Marțienii?”

Cum nici Piteștiul nu a dat autorizație de construcție, Armand Chiriloiu se întreabă firesc: ”Dacă nici Primăria Pitești, nici cea din Moșoaia nu au făcut drumul, cine l-a făcut atunci? Marțienii? Să își asume cineva răspunderea pentru acel drum, ca să știu pe cine dau în judecată.” Este o întrebare la care autoritățile de control din Argeș trebuie să răspundă cât mai repede. Pentru că e absolut bizar să nu se știe cine a făcut acel drum ilegal prin pădure. Sau poate că autoritățile încearcă să protejeze pe cineva…
”Și asta nu e singura problemă de acolo, spune directorul Armand Chiriloiu. Pe marginea drumului făcut ilegal, au fost puși mai mulți stâlpi de către cei de la CEZ. Pentru respectivii stâlpi erau toate avizele, cu excepția celui de la Regia Națională a Pădurilor. Așa că și acei stâlpi au fost puși ilegal și trebuie dați jos. Canalizarea ce duce la casa domnului Davidescu a fost și ea făcută fără niciun aviz de la noi. Domnul Gogu Davidescu, marele apărător al pădurii, și-a făcut drum și canalizare ilegale prin pădurea ce aparține statului”, spune Armand Chiriloiu.
Vizavi de acuzele de mai sus, Gogu Davidescu spune: ”Nu am făcut eu acea canalizare. Avizele pentru racordul de canalizare au fost obținute legal de către vecinul meu, domnul Paul Zaharia. Iar eu sunt racordat prin înțelegere cu domnul Paul Zaharia, pe care l-am despăgubit. Am și contract separat cu Apă-Canal pentru plata apei consumate. Cât despre acel drum la care face referire domnul Chiriloiu, el trece printr-o parcelă ce este proprietate privată, și nu a statului. Și sunt documente care dovedesc asta.”
”Chiar și dacă domnul Davidescu s-ar fi branșat la canalizarea vecinului, rețeaua de canalizare ce ajunge la casa sa și a vecinului este ilegală, pentru că trece prin pădure și nu are avizul nostru”, spune Armand Chiriloiu.

Chiriloiu: ”Și dacă acel drum ar fi fost pe domeniul privat, ar fi trebuit să se facă scoatere din fondul forestier, ceea ce nu s-a întâmplat”

Armand Chiriloiu îl contrazice însă pe Davidescu vizavi de parcela de pădure prin care trece drumul incriminat: ”Acea parcelă face parte din fondul forestier, fiind proprietate a statului. Am verificat în acest sens de mai multe ori situația la zi din documentele noastre. N-a venit nimeni cu nicio revendicare. Chiar și dacă ar fi ajuns cumva proprietate privată, pentru acea parcelă trebuia făcută scoatere din fondul forestier, ceea ce nu s-a întâmplat. Iar dacă domnul Davidescu a făcut cine știe ce punere în posesie ce nu a ajuns la cunoștința noastră, atunci această problemă este de competența noastră.”
Armand Chiriloiu recunoaște că, printr-o adresă din 3 decembrie 2013, i-a cerut lui Gogu Davidescu să renunțe la litigiul privind drepturile salariale, rugându-l în același document să precizeze contul în care poate fi virată contravaloarea acelor drepturi. Tot Chiriloiu spune însă că ar fi plătit acele drepturi salariale: ”Nu știu de ce domnul Davidescu spune că nu și-a primit drepturile salariale. Prin ordinul 2 din 10 ianuarie 2014 i-am virat cele 10 salarii compensatorii, în cuantum de 37.100 lei. Cu toate acestea, nu a renunțat la plângere. ”
Davidescu spune că nu a primit toți banii ce i se cuveneau: ”Nu știu de ce domnul Chiriloiu poate să mintă atât. Mi-a fost plătită doar jumătate din suma ce mi se cuvenea legal ca și salarii compensatorii.”

Chiriloiu: ”Noi suntem vinovaţi că i-am descoperit pe hoţi, că am descoperit măgăriile”

Același director Armand Chiriloiu mai spune că s-a încercat inclusiv retrocedarea respectivei parcele – în suprafață de 1,5 hectare – prin intermediul Primăriei Bradu, pentru un așa-zis proprietar de la Bradu, asta pentru ca lucrările făcute acolo să pară făcute legal: ”Am ajuns și în instanță cu acea parcelă și am câștigat. Prin intermediul Primăriei Bradu s-a încercat retrocedarea ilegală a acelei parcele pentru ca lucrurile făcute acolo să pară legale. Am depus însă în instanță documente ce arată clar că suprafața de teren în litigiu face parte din pădurea proprietate de stat de dinainte de 1945 și nu face obiectul reconstituirii dreptului de proprietate. Mai mult, protocolul nr. 6864 din 2 noiembrie 2009, încheiat între Ocolul Silvic Pitești și Primăria Bradu a fost denunțat în totalitate. Voi face plângere și la Parchet vizavi de neregulile prezentate mai sus. Nu am nimic personal cu domnul Davidescu, însă legea trebuie respectată. Vizavi de canalizare, o să discut și cu cei de la Apă Canal, însă din informațiile pe care le-am primit până acum canalizarea a fost făcută fără avize. Totul e făcut ilegal, cu hei-rup.” ”Noi suntem vinovați că i-am descoperit pe hoți, că am descoperit măgăriile”, conchide Armand Chiriloiu.
Denis Grigorescu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii