Web Analytics

Arhitectul-şef şi primarul au minţit că reiau consultarea publică pentru blocul lui Brănescu

de | 13.06.2019 13:46 | Politica si Administratie

În urmă cu trei săptămâni, într-un interviu acordat ziarului nostru (la, atenție, inițiativa edilului-șef al municipiului Pitești), primarul Cornel Ionică și arhitectul-șef al Primăriei promiteau îndreptarea unei situații care a stârnit revoltă în rândul unor piteșteni indignați.Mai exact, e vorba de felul în care municipalitatea a făcut consultarea publică la anunțul de intenție privind elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru terenul situat în intravilanul municipiului Pitești, pe str. Gârlei nr. 74 (aproape de Pădurea Trivale), pentru “Construire imobil locuințe colective” inițiat de Ion Brănescu, Maria Brănescu și Dorinel Brănescu. Am vrut să aflăm cum se face că, pentru acest anunț de intenție în care cetățenii erau invitați să-și spună părerea cu privire la respectiva intenție de a se construi un bloc în proximitatea pădurii, nimeni n-a transmis niciun punct de vedere. Asta deși cetățenii din zonă, vecinii viitoarei construcții, au o serie de obiecții despre care spun că n-au mai apucat să le transmită municipalității în timpul legal al consultării pentru că notificările transmise de Primărie au ajuns la ei pe ultima sută de metri, cu doar câtev zile înainte de expirarea termenului legal. Ideea e că primarul și arhitectul-șef au promis ferm că vor relua consultarea publică începând din aceeași zi. Redăm mai jos angajamentul, înregistrat audio, luat de cei doi în luna mai.

Arhitectul Cătălin Ghiţă: „O să redeschidem procedura…”

# Arhitectul Cătălin Ghiță: Nu ştiu cum să facem ca să nu se simtă frustraţi. Domn primar, sunteţi de acord, că dumneavoastră sunteţi preşedintele Comisiei Tehnice, ca să evităm frustrările cetăţenilor din zonă, să mai acordăm un termen?
# Primarul Cornel Ionică: Fără probleme… Doamnă, cetăţenii nu pot să spună «da» sau «nu». Pot să-şi exprime nişte puncte de vedere, care vor fi luate în analiză de comisia consultativă.
# Jurnalul de Argeș: Asta vor şi ei să facă, să-şi exprime punctul de vedere!
# Arhitectul Cătălin Ghiţă: Uitați, le mai acordăm şansa, să zicem, încă o săptămână începând de azi, să depună, în scris, la registratura Primăriei, dacă au obiecţiuni sau contestaţii în ce priveşte proiectul depus.
# Jurnalul de Argeș: Cum se poate lua decizia asta, aşa? Aţi decis acum, pe loc, și rămâne stabilit?
# Primarul Cornel Ionică: Având în vedere faptul că se invocă acest lucru și faptul că proiectul n-are niciun fel de aviz de la Comisia Tehnică, este ca și când n-ar exista, pentru că nu este avizat… El trebuie să intre în Comisia Tehnică).
(…)
# Jurnalul de Argeș: Ca să obiecteze, toată chestia asta trebuie pusă într-un cadru legal. Pe site-ul Primăriei scrie că a expirat perioada în care cetățenii se pot exprima în legătură cu blocul pe care vrea să-l ridice familia Brănescu!
# Arhitectul Cătălin Ghiţă: O să redeschidem procedura…

La trei săptămâni distanță, nici vorbă de reluarea procedurii, lucru confirmat luni, 10 iunie 2019, de arhitectul-șef al instituției. Pe site-ul Primăriei Pitești, în anunțul de intenție apare că procedura de consultare e încheiată din 27 decembrie 2018.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Dupa ultimele preferinte politice ale pitestenilor se pare ca psd-istii sunt e faras, in brate cu Ionica primarul, apoi vor urma toate slugile lor din primarie care le-au executat ordinele toti acesti 30 de ani in care orasul a fost rosu. Ramane doar ca celelalate forte politice mari sa se uneasca si psd zboara.

  2. Consultarea publica este una si legalitatea PUD-ului propus este alta. Cand regimul de inaltime este P+1 conform PUG si tu aprobi P+ 4R intram intr-o alta zona unde doar expertii judecatoriei vor face lumina. Asa ca nu este nici o problema ca nu s-a prelungit termenul..