Web Analytics

Arhiepiscopul Calinic vrea testare psihologică la numirile eparhiale

de | 6.10.2022 18:11 | Actualitate, Home

În urma scandalului sexual din jurul deputatului Aurel Bălăsoiu, ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului vine cu precizări în legătură cu excluderea parlamentarului din Adunarea Eparhială. IPS a precizat, pentru Jurnalul de Argeș:

” Biserica lui Hristos nu este Tribunal, ci este Spital duhovnicesc, mai ales pentru cei pătimitori cu sufletul.

A fost exclus din Adunarea Eparhială, din cauza suspiciunilor de imoralitate creștină, până la verdictul instanțelor abilitate.

După cum se știe, există o anchetă asupra cazului mediatizat.

Citește și Deputatul Bălășoiu a fost exclus din Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei

Menționăm, că propunerile pentru Adunarea Eparhială sunt făcute la recomandarea protoiereilor Eparhiei Argeșului și Muscelului. De asemenea, deputatul Bălășoiu Aurel nu este teolog în adevăratul înțeles, pentru că nu este absolvent de teologie pastorală, ci doar de teologie asistență socială, iar noi nu avem cunoștință ca ar fi publicat studii în stiintele teologice. Menționăm că nu este cleric (diacon sau preot).

Credem că se impune, ca la următoarele alegeri sau desemnări în numirile Eparhiale, să se constituie o comisie de specialiști pe sănătate psihică, fizică si duhovnicească. Fiecare candidat va prezenta la dosarul personal, cazier judiciar, recomandare de la duhovnic și de la alte două persoane, adeverință de la medicul de familie (clinic sănătos) și rezultatul unei testari psihologice specifice”.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Felicitări!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *