Web Analytics

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului așteaptă instrucțiuni privind redeschiderea ușilor bisericilor pentru credincioși

de | 16.06.2020 17:34 | Actualitate

Slujbele în lăcaşurile de cult au fost restricţionate parţial pe perioada stării de urgenţă şi a celei de alertă introduse din cauza Covid-19, fiind permise doar slujbele legate de evenimente familiale care au fost condiţionate de un număr limitat de participanţi.
Decizia de permitere a oficierii slujbelor religioase şi în interiorul lăcaşurilor de cult, în anumite condiţii care vor fi comunicate ulterior, a fost anunțată, în această după amiază de premierul Ludovic Orban, după şedinţa de Guvern. În acest context, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a afirmat că Biserica Ortodoxă Română, ca şi până acum, „va respecta exemplar regulile de natură sanitară și le va reitera constant în recomandările pe care le va face credincioșilor săi”. Cel mai probabil, ” minunea” se va întâmpla duminică, cred reprezentanții Bisericii. „Vom primi instrucțiuni, în curând, așteptăm. Noi am respectat restricțiile!”, spune arhimandritul Caliopie, starețul Mănăstirii Curtea de Argeș.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Vor veni la biserică enoriașii cu miile per biserică. Vor rupe ușile să intre, sunt sigur.
    Singurul lucru care nu-l inteleg este că dă două rânduri starețul Caliopie și puneți poză cu el. Dădea mai bine, o fotografie cu o catedrală din Romania.
    Eu sunt pro domniei sale și stiu că este unul din cei mai de soi călugări din zonă. Călugăria este grea și plină de activități de la trezire până la culcare. Iar dânsul a fost mereu acolo in casa Domnului pentru a ajuta și a duce mai departe credința neamului românesc.