Web Analytics

Argeșul – sub cod galben de vreme rea! Meteorologii au anunțat ploi, vijelii și descărcări electrice

de | 1.06.2022 11:36 | Actualitate

Meteorologii au emis miercuri o atenționare Cod galben de averse și vânt valabilă în 19 județe din țară. Avertizarea este valabilă între orele 12.00 și 21.00.

Potrivit ANM, sunt vizate județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Covasna, Brașov, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Caraș-Severin.

Citește și: Pitești: Sens unic în zona străzii Dumbravei și prelungire sens unic pe strada Rahovei  

În Carpații Meridionali, local în Moldova, precum și în nordul Munteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20-30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Vremea va fi caldă miercuri în Capitală, cu averse și vânt după-amiaza și seara, se arată în prognoza specială pentru București, emisă de Administrația Națională de Meteorologie. Potrivit meteorologilor, miercuri, între orele 12.00 și 21.00, în zona Capitalei, vremea va fi caldă, iar cerul variabil. După-amiaza și seara sunt condiții pentru manifestări de instabilitate atmosferică, respectiv averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Citește și: Circulaţia autobuzelor în Piteşti de 1 iunie se va desfăşura după un program specific unei zile de sâmbătă

Temperatura maximă va fi de 30-31 de grade.

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *