Web Analytics

Argeşul repovestit, de Ziua Europei

de | 10.05.2018 10:57 | Cultură

9 argesul01Miercuri, 9 mai, începând cu ora 10.00, Centrul Europe Direct Argeș celebrează – în holul central și în Sala de Conferințe ale Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” – Ziua Europei. Evenimentul se înscrie în suita manifestărilor dedicate Anului European al Patrimoniului.

La Bibliotecă vor fi organizate ateliere creative tematice, vor fi prezentate tradiții locale, vor fi premiați câștigătorii concursului „Argeșul repovestit” și va fi lansată cartea omonimă, realizată de echipa Centrului Europe Direct Argeș. Specialiștilor în etnografie și folclor și meșterilor populari renumiți  li se vor alătura Ansamblul BRATIA de la Vlădești și argeșenii cu povești de viață pline de învățăminte. Absolut spectaculoasă, expoziția de costume populare a Mariei Plopeanu din Coșești, multe vechi de o sută de ani, expoziție de care ochiul și mintea se vor putea bucura până la sfârșitul acestei luni.
9 argesul02Și, pentru că viitorul este mereu cu un pas înaintea noastră, Centrul Europe Direct Argeș a amenajat și un „Colț al Fotografiei Europene”, sugestie evidentă a faptului că nu suntem izolați și că, odată integrați corect în circuitul valorilor pe planetă, vom reuși să ne păstrăm unicitatea nealterată într-o măsură semnificativă. Nu va lipsi nici standul cu materiale informative, distribuite gratuit tuturor celor preocupați de oportunitățile pe care le oferă Europa deschisă.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii