Argeșul, pe locul 4 în ţară în ceea ce priveşte numărul de locuri de muncă vacante

de | 15.11.2016 10:44 | Actualitate

 

Statisticile, dar şi realitatea de zi cu zi, ne confirmă conturarea unei crize a forţei de muncă, Argeșul fiind în topul județelor cu cele mai multe locuri de muncă vacante.

“Pentru a aborda această tema şi pentru a găsi soluţii de răspuns, săptămâna trecută am avut o întâlnire cu preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă , dl. Marcel Dumitru Miclău, şi cu conducerea AJOFM Argeş. Datele statistice ne arată că la acest moment ne confruntăm cu o scădere constantă a ratei şomajului în judeţ (cca, 4,86 %), după ce, spre exemplu, în 2013 am avut o rată a şomajului de 6,14%”, spune prefectul de Argeș, Cristian Soare.

 În Argeș, în prezent, numărul șomerilor indemnizaţi este de 2281, de aproape 3 ori mai mic decât cel de acum 3 ani, când erau 5993 de şomeri indemnizați.

 Potrivit statisticii ANOFM, la nivelul lunii noiembrie a acestui an, ne situăm pe locul 4 în ţară în ceea ce priveşte numărul de locuri de muncă vacante de 1086, după Bucureşti (2753), judeţul Ilfov (1222) şi judeţul Sibiu (1337).

Potrivit conducerii AJOFM Argeș, lunar, circa 20 de argeșeni își pierd indemnizația de șomaj, pentru că refuză  locurile de muncă ofereite de agenție.

„La această deja conturată criză a forţei de muncă, Guvernul a venit cu o serie de modificări legislative pentru stimularea mobilităţii forţei de muncă, aşa încât cei care caută un loc de muncă în zonele mai puţin dezvoltate economic să poată aplică pentru un loc de muncă în judeţele în care numărul de locuri de muncă vacante este mare”, explică Nicolae Bădescu, directorul executiv al  AJOFM Argeș.
În acest moment, la nivelul judeţului cele mai căutate calificări sunt : şofer autocamioane/maşini de mare tonaj, confecţioner asamblor articole din textile, lucrător comercial şi montator subansamble.

 Izabela Moiceanu

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii