Web Analytics

Argeşul, mai aproape de comuna primitivă decât de secolul XXI

de | 15.08.2019 13:54 | Opinii

Vor fi, cu siguranță, unii cititori, în special din rândul administrației publice din județ, care vor spune că sunt un fel de cârcotaș negativist după ce vor citi acest titlu. Îi voi contrazice și o voi face argumentat.
Da, Argeșul e în secolul XXI doar la suprafață. În profunzime și în prea multe locuri și localități, Argeșul e în comuna primitivă. Cum să nu fie în comuna primitivă când sub nasul autorităților mai multe familii din comuna Leordeni și-au folosit copiii ca să filmeze secvențe pornografice înfiorătoare trimise apoi pe bani grei clienților din Germania? Cum să nu fie Argeșul în comuna primitivă când la Pitești rețelele de cerșetorie acționează nestingherite din nou – după oripilantul caz de la Berevoești (alt exemplu de situație de comună primitivă) – și strâng în fiecare după-amiază de luni bune bani de la cei pe care îi pun să cerșească, în special în zona Casa Cărții și pe Calea București?
Cum să nu fie Argeșul în comuna primitivă când mii de gospodării din mediul rural au WC-uri în fundul curții, drumuri neasfaltate și utilități… lipsă?
În ultimele săptămâni, mai mulți cetățeni din diferite comune din județ au venit la redacția Jurnalul de Argeș să ne sesizeze că în respectivele localități, în plină vară, apa este oprită zile sau săptămâni în șir. E normal așa ceva? Nu, e aberant, revoltător.
Și în timp ce multe sate din Argeș sunt înapoiate din punct de vedere al civilizației, mai-marii județului merg la zile de comune, dau pe bandă rulantă diplome și trofee stupide, autoritățile aplaudă dintr-un spirit gregar, iar localnicii se mulțumesc cu un spectacol și niște bere sau mititei gratis, uitând că dezvoltarea unei comune nu înseamnă să ai burta plină o dată pe an.
Iar dezvoltarea unui județ nu înseamnă să ai încă zeci de școli fără grup sanitar propriu, minore abuzate sexual și oameni ținuți ca sclavi în curțile romilor timp de mai mulți ani. Dezvoltarea unui județ precum Argeșul nu înseamnă să ai funcționari publici plătiți cu salarii nesimțite și care nu fac mai nimic pentru comunitate. Dezvoltarea unui județ precum Argeșul nu înseamnă să ai parlamentari pentru care sinecura și pensia ulterioară sunt singurele obiective.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii