Web Analytics

Argeșul are un singur centru de primire în regim de urgenţă a victimelor violenţei familiale

de | 3.05.2018 19:01 | Actualitate

violenta

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, împreună cu o echipă tehnică formată din reprezentanți ai direcțiilor economice, juridice și a serviciilor sociale și sănătate din aparatul C.J. Argeș, a avut, joi, o întâlnire de lucru cu conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș și cu șefii centrelor aflate în subordinea DGASPC Argeș.

Scopul acestei întrevederi a fost prezentarea situației privind asistența socială pentru adulți și copii la nivelul județului, analiza pe fiecare centru în parte, respectiv situațiile concrete cu care se confruntă fiecare unitate, de la serviciile oferite în aceste centre și dotări, până la tipurile de beneficiari.

„S-a urmărit situația la zi a cadrelor medicale din centre, dezvoltarea serviciilor oferite, în special de recuperare în ambulatoriu, dorindu-se încurajarea serviciilor de asistență la domiciliul beneficiarilor.

De asemenea, un punct important pe ordinea de zi a întâlnirii a fost legat de statutul și situația victimelor violenței domestice, în special femei și copii, precum și măsurile ce pot fi luate în sprijinirea victimelorlor, dar mai ales în prevenirea acestor acte de violență”, transmite CJ Argeș.

În prezent, în judeţul nostru, avem un singur centru de primire în regim de urgenţă a victimelor violenţei familiale, aflat sub tutela D.G.A.S.P.C. Argeş. Victimele ajung aici fie după ce fac sesizare prin Telefonul Copilului, 0248/983 sau 0800800383, fie sunt îndrumate de Poliţie ori se prezintă direct la D.G.A.S.P.C. Argeş. Femeile agresate şi copiii lor pot sta în acest Centru, pentru o perioadă cuprinsă între 7 şi 60 de zile.

Președintele C.J. Argeș dorește ca, pe lângă efectuarea mai multor campanii de informare în comunitățile cu o incidență mai mare în acest gen de abuzuri, realizate în parteneriat cu autoritățile locale și cu poliția, să fie înființate astfel de adăposturi și în alte zone din județ, scopul final fiind descurajarea violenței domestice.

 

sursă foto: Timpolis

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii