Web Analytics

Argeșul are cei mai buni elevi la Geografie

de | 1.02.2018 13:05 | Actualitate

mihnea vArgeșul a fost reprezentat la Concursul Național Interdisciplinar „La Școala cu Ceas” – ediția 21, desfășurat la Râmnicu Vâlcea, săptămâna trecută, de o echipă de copii talentați și ambițioși care au concurat cu peste 1000 de elevi din toată țara. Județul Argeș a avut rezultate excepționale mai ales la disciplina Geografie, cele mai multe premii revenindu-le copiilor din județul nostru.
   
Mihnead
 
Mihnea Florescu, de la Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Pitești, a obținut cel mai bun punctaj din țară la clasa a V-a (Premiul I și cupă). „Au fost și subiectele accesibile și subiecte un pic mai dificile. Sincer, nu mă așteptam să obțin chiar eu cel mai mare punctaj la clasa a V-a, pentru că au fost foarte mulți copii și sunt și alții, poate mai buni decât mine. Geografia  e mai mult o pasiune a mea, decât un talent”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Mihnea Florescu. 
 
Pasiunea sa pentru geografie poate fi numită moștenire de familie, pentru că tatăl său, profesor la Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Pitești,  predă chiar această disciplină și este mentorul său. 
 mihnea 5
Nu e, desigur, primul concurs de geografie la care Mihnea  a participat.  Are mai multe diplome de la precedentele competiții, dintre  care două pentru clasarea pe primul loc.  Tot la Vâlcea, în aceeași zi în care a susținut concursul național la geografie, Mihnea a mai participat la unul de istorie, de unde, de asemenea, s-a întors cu premiu. „Istoria îmi place chiar mai mult decât geografia”, mărturisește puștiul care vrea să devină pilot de avion sau neurochirurg. 
 
Un alt  puști care a dus Argeșul în fruntea clasamentului la Geografie (premiul I+ cupă) după concursul național de la Vâlcea este Ștefan Andrei Sămăreanu, elev în clasa a VII-a la Liceu Tehnologic Topoloveni.
 
La clasa a VIII-a, primul loc a fost ocupat tot de o argeșeancă -Alexandra Beatrice Șinca de la Școala Gimnazială ,,Basarab I” Curtea de Argeș iar la clasa a VI, în fruntea clasamentului s-a aflat Radu Adrian Bărbulescu de la aceeași școală.
 
Vezi aici rezultatele concursului: https://isjarges.ro/course/rezultatele-concursului-national-interdisciplinar-la-scoala-cu-ceas-editia-21/
 
Inspectoratul Școlar Județean i-a felicitat pe toți copiii care au reprezentat Argeșul la această competiție. 
„La concurs au participat 1200 elevi (700 la geografie), din 18 județe. Elevii argeșeni au obținut rezultate remarcabile! Felicitări elevilor și colegilor profesori!”, scrie pe site-ul instituției.
 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii