Web Analytics

Argeşenii au urcat cu 20% vânzările de medicamente pentru răceală şi gripă

de | 7.02.2019 13:57 | Economie

Prima lună din 2019 a adus creşteri de circa 20% la vânzările medicamentelor pentru răceală şi gripă în farmacii faţă de aceeaşi lună a anului anterior, pe fondul creşterii cazurilor de gripă şi după ce săptămâna trecută Ministerul Sănătăţii a anunţat epidemie de gripă.
Vânzările la medicamentele pentru răceală şi gripă eliberate fără reţetă, un segment pentru care sezonul rece aduce creşteri semnificative pe piaţa românească, au ajuns la 712 milioane de lei în 2018, potrivit datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Euromonitor, în creştere cu 7% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut.
„A fost o creştere de 20% comparativ cu luna ianuarie a anului precedent pentru aceste medi­camente de gripă şi răceală, chiar şi com­parativ cu luna decembrie, care este o lună tradiţională pentru aceste vânzări. În urma anunţurilor televizate, când a fost anunţată epidemia de gripă, în momentul acela oamenii au invadat farmaciile, n-am mai putut să facem faţă”, a spus pentru ZF Cristiana Ungureanu, farmacistă, care deţine farmaciile Forte Vita Farm, o reţea regională de 13 farmacii în judeţul Argeş. Cele mai solicitate medicamente au fost Nurofen, Strepsils, Teraflu, Bioflu și Faringosept.
F. Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii