Web Analytics

Argeşenii au răspuns în număr mare invitaţiei lui Mircea Andrei de a promova portul popular

de | 26.05.2016 15:37 | Politica si Administratie

# Tur electoral impresionant al PAM în oraşele judeţului, de Sfinţii Constantin şi Elena

De sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, peste 300 de membri ai Partidului pentru Argeş şi Muscel au participat la o acţiune menită să promoveze portul şi tradiţiile populare argeşene. Membrii PAM, în frunte cu preşedintele Mircea Andrei, s-au îmbrăcat în straie populare şi au mers în localităţile Curtea de Argeş, Câmpulung, Mioveni şi Piteşti, acolo unde au sărbătorit alături de argeşeni. Trebuie să mai precizăm că argeşenii aflaţi în cele patru oraşe au răspuns în număr mare invitaţiei şi s-au alăturat membrilor Partidului pentru Argeş şi Muscel, în cadrul unui eveniment menit să promoveze frumuseţea portului popular românesc, în general şi argeşean, în special.

Mircea Andrei: „Promovarea portului popular ar trebui să se întâmple mult mai des şi mai aproape de oameni”

Aşa cum era firesc, în fruntea echipei s-a aflat liderul Partidului pentru Argeş şi Muscel şi candidatul acestei formaţiuni la alegerile din 5 iunie pentru funcţia de primar al Piteştiului, Mircea Andrei. „Susţin portul popular românesc, portul popular argeşean, tradiţiile şi minunile acestui judeţ. Consider că promovarea lor, dincolo de câteva acţiuni terne care s-au făcut până acum, ar trebui să se întâmple mult mai des şi mai frumos, mai aproape de oameni. Sunt foarte încântat de faptul că foarte mulți argeșeni au răspuns pozitiv apelului nostru și s-au implicat în acţiunea de promovare a portului popular şi a tradiţiilor argeşene. Ne-au lăsat strămoşii o minune de port popular, o poveste de tradiţie, lucruri care în alte locuri au dispărut sau nici măcar nu au existat vreodată atât de pregnant cum se întâmplă la noi. Sâmbătă am descoperit cum e să fii din nou mândru că eşti argeşean!”, a declarat Mircea Andrei, candidat la Primăria Piteşti şi primul pe lista de consilieri judeţeni ai PAM.

Candidaţii PAM de la Mioveni şi Câmpulung şi-au serbat onomastica printre argeşeni

Prima oprire a echipei PAM avut loc în Oraşul Basarabilor, acolo unde, Nicolae Diaconu, candidatul partidului la Primăria Curtea de Argeş, s-a alăturat echipei lui Mircea Andrei. „Curtea de Argeş este un oraş cu tradiţii, un oraş istoric, ce păstează încă viu portul popular. Era normal ca şi noi să ne alăturăm acestui demers şi sper ca în anii următori să devină tradiţie”, a declarat Nicolae Diaconu, candidatul Partidului pentru Argeş şi Muscel la Primăria Curtea de Argeş.
Cea de-a doua oprire a echipei PAM a avut loc la Câmpulung, acolo unde Constantin Staicu, candidatul partidului la Primăria Câmpulung, a ales să îşi serbeze onomastica într-un mod cu totul inedit: îmbrăcat în costum popular şi alături de cetăţenii din localitate. Şi candidatul PAM la Primăria Mioveni, Argentina Elena Culcuş, a petrecut de ziua numelui alături de locuitorii din Mioveni. „Am fost ani buni managerul unei instituţii de cultură, aşa că, din punctul meu de vedere, este absolut normal, ca portul şi tradiţiile argeşene să fie promovate neîncetat. Sunt mândră că voi candida din partea PAM, partid care a demonstrat încă o dată că pune preţ pe argeşeni şi le promovează valorile”, a afirmat Argentina Culcuş, candidatul PAM la Primăria Mioveni. Turul de forţă al portului popular argeşean iniţiat de reprezentanţii Partidului penru Argeş şi Muscel s-a încheiat la Piteşti. În cadrul sărbătorii ce a marcat Zilele Piteştiului, echipa PAM a socializat cu cei prezenţi în centrul municipiului şi nu mică le-a fost mirarea când au descoperit că foarte multe persoane au răspuns invitaţiei şi au purtat straie populare. Turul electoral al PAM s-a încheiat cu o fotografie de grup, cu mare valoare simbolică, în fața primăriei Pitești, acolo unde Mircea Andrei speră să se instaleze în data de 5 iunie. C.S.

***

Mircea Andrei a dus portul popular pe Bulevardul „Pardon”

Portul popular a revenit pe meleagurile muscelene în zi de sărbătoare, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena! Candidaţi ai Partidului pentru Argeş şi Muscel la alegerile locale, dar şi simpatizanţi ai acestei formaţiuni politice i-au surprins pe câmpulungeni cu o paradă a costumelor tradiţionale, sute de cămăşi bărbăteşti şi ii plimbându-se pe Bulevardul „Pardon” ca vilegiaturiştii de odinioară. Liderul PAM, Mircea Andrei, însoţit, printre alţii, de Constantin Staicu, Argentina Culcuş, Leonard Soare, Nicolae Diaconu, Mihaela Ivaşcu şi Georgiu Gingăraş, au dat bineţe celor întâlniţi pe drumul de la Mânăstirea „Negru Vodă” spre Primăria Câmpulung, a discutat cu oamenii despre problemele locului şi i-a informat despre intenţiile celor care vor să devină aleşi locali din partea singurului partid de interes judeţean.

Mândri că sunt argeşeni şi musceleni, cei care au format grupul de promovare a portului popular s-au fotografiat în faţa Primăriei localităţii muscelene, precum judeţii de altădată lângă Crucea Jurământului. De altfel, Mircea Andrei, candidat la Primăria Piteşti şi Consiliul Judeţean Argeş, a menţionat de multe ori zona Muscel printre punctele de interes post-electoral, susţinând că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, se va ocupa în special de aceasta. „Voi aloca bani în zona Câmpulung atât cât este nevoie să se dezvolte din nou şi să ajungă să fie oraşul frumos care a fost odată, înainte să cunoască incompetenţa şi lăcomia politicienilor argeşeni care l-au falimentat!”, susţine liderul Partidului pentru Argeş şi Muscel, Mircea Andrei. C.I.B.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii