Web Analytics

Argeșeni prinși de jandarmi cu fitofagul în dubă. Îl vindeau ilegal

de | 18.10.2021 15:47 | Actualitate

Doi argeșeni, în vârstă de aproximativ 20 de ani, au găsit o reinterpretare autohtonă pentru proverbul “cu mâța-n sac”…Aceștia au fost surprinși de jandarmi, cu fitofagul în dubă, pe raza comunei Bascov.

În total, 145 de kilograme de pește ofereau spre vânzare, la stradă, dintr-o autoutilitară. 

Bănuielile jandarmilor argeșeni au fost rapid confirmate, în sensul că cei doi tineri nu aveau documente pentru deținerea, transportul sau comercializarea peștelui.

Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit actele de sesizare pe numele celor doi, fapta acestora fiind prevăzută de art.64, litera h) din O.U.G. 23/2008.

CITESTE SI Confirmat pozitiv…la păcănele

Ulterior, s-a luat legătura  cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, care a constatat că peștele nu întrunește condițiile necesare comercializării și a consumului uman, astfel că, întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți specializate, în vederea incinerării.

Întâmplarea vine ca un rezultat al acțiunilor desfășurate în acest weekend pe raza județului Argeș, pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale în domeniul piscicol, când jandarmii argeșeni au fost sesizați de către mai mulți pescari despre faptul că, în lacul de acumulare Budeasa, au găsit o unealtă de pescuit interzisă. La fața locului, jandarmii au descoperit o plasă, interzisă la deținere, însă, pentru că nu au descoperit și posesorii acesteia, au procedat la scoaterea ei din apă și distrugerea acesteia prin ardere.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Din cauza unor derbedei ca aceștia, m-am lăsat de pescuit pentru că dădeam cu lansetele în plasele lor!?.