Argeșean rătăcit în pădure, găsit după 2 ore de căutări

de | 19.06.2021 19:33 | Actualitate

Un bărbat a plecat în căutare de ciuperci și s-a rătăcit. Polițiștii și voluntarii l-au găsit după 2 ore de căutări, la 7 km de locul în care își parcase mașina.

Sâmbătă, 19 iunie, polițiștii din cadrul secției de Poliție Rurală Bascov, alături de jandarmi, pompieri și voluntari au desfășurat ample acțiuni pentru localizarea, căutarea și salvarea unui bărbat rătăcit într-o pădure din zona Budeasa-Micești.

Bărbatul, originar din Budeasa Mică, plecase în această dimineață în pădure, după ciuperci, iar în jurul orei 14:00 și-a telefonat soția și a anunțat-o că nu știe unde se află. Polițiștii au fost sesizați în jurul orei 15.30, de către soția bărbatului. Bărbatul a fost căutat de echipaje de polițiști, inclusiv echipa canină, cu câinele de urmă, dar și de către jandarmi și pompieri. S-au mobilizat și voluntari cu ATV-ul.

Citește și Jandarmeria Argeș: De Rusalii, măsuri sporite pentru siguranța cetățenilor

Acțiunile de căutare în teren au fost sprijinite de polițiștii din Dispeceratul IPJ Argeș, care au ținut permanent legătura, prin SNUAU 112, cu soția bărbatului, deoarece, știindu-l cu probleme medicale, aceasta plecase în căutarea lui.

De asemenea, atunci când bărbatul a apelat SNUAU 112, politiștii l-au liniștit, l-au îndrumat să rămână în zona respectivă și i-au explicat ce are de făcut, astfel încât să îl poată localiza.

Ulterior, informațiile privind locația în care se afla bărbatul, au fost transmise echipajelor din teren.

Astfel, după aproximativ 2 ore de căutări, bărbatul a fost găsit, la aproximativ 7 km de locul în care își parcase mașina și a fost adus cu ajutorul voluntarilor cu ATV-ul.

A fost predat unui echipaj medical, în vederea evaluării stării de sănătate și acordarea îngrijirilor medicale care se impun, a transmis IPJ Argeș.

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii