Web Analytics

Argeș. Vaccinarea se poate face în 28 de centre și la peste 100 de medici de familie

de | 8.05.2021 09:34 | Actualitate

Vaccinarea împotriva COVID-19 se poate face în judeţul Argeş în 28 de centre din 12 localităţi, la peste 100 de medici de familie, precum şi cu echipe mobile.

Potrivit datelor comunicate de Instituţia Prefectului Argeş, centrele de vaccinare funcţionează în municipiile Piteşti (nouă centre), Câmpulung Muscel (două) şi Curtea de Argeş (trei), în oraşele Mioveni (două), Ştefăneşti (două), Costeşti (trei) şi Topoloveni (unul), precum şi în comunele Bârla, Bradu, Izvoru, Miceşti şi Mărăcineni (două centre).
„Judeţul Argeş dispune de un număr semnificativ de centre de vaccinare, dintre care multe au liste de aşteptare zero. În plus, toate serurile utilizate sunt autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului”, se precizează într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.
CITESTE SI Peste 100 de unități școlare din Argeș vor funcționa, săptămâna viitoare, în scenariul II

De asemenea, echipele mobile de vaccinare s-au deplasat în mai multe localităţi din Argeş, iar sâmbătă vor contribui la o acţiune intensă de vaccinare a cadrelor didactice, realizată cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Pe de altă parte, pe 10 mai va începe imunizarea în cabinetele medicilor de familie, 116 dintre aceştia angajându-se deja să participe la campanie.
CITESTE SI Săptămâna viitoare începe vaccinarea anti-COVID în cabinetele medicilor de familie din Argeș

„Serul folosit de către medici va fi Johnson&Johnson, ser care se va administra în doză unică. Cu toate acestea, la eventuale solicitări, există posibilitatea ca în cabinetele medicale să se vaccineze cu alt ser, acest lucru implicând o prezenţă dublă din partea oamenilor, atât pentru prima doză de vaccin, cât şi pentru rapel”, informează Instituţia Prefectului Argeş.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii