Web Analytics
scris marți, 02.04.2024

Argeș. Un profesor a fost iertat de judecători pentru că a adresat expresii jignitoare unor elevi

Un profesor de informatică de la o școală gimnazială din Călinești (Argeș) a fost acuzat de purtare abuzivă, pentru un comportament neadecvat cu funcţia exercitată. Cadrul didactic a fost reclamat că a adresat, în două rânduri, expresii jignitoare unor elevi.

Argeș. Un profesor a fost iertat de judecători pentru că a adresat expresii jignitoare unor elevi

Citește și: Condiția pusă de angajații Poștei Române pentru încheierea grevei

Pe parcursul anului 2020, în timp ce preda disciplina „Tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor” la clasa a VIII-a, profesorul a fost acuzat că l-a amenințat cu mătura pe un elev în vârstă de 15 ani care nu păstra liniştea la ora de curs.  Situația s-a repetat un an mai târziu. Cadrul didactic le-a solicitat elevilor să semneze un înscris prin care aceştia îşi asumau că vor răspunde patrimonial pentru eventualele daune aduse aparaturii din laboratorul de informatică, aspect care a fost refuzat de mai mulți copii. Pentru că nu a dorit să semneze, profesorul a jignit o elevă.

Citește și: Diana Șoșoacă spune că a fost agresată emoțional de soț. A fost emis ordin de protecție

Pe 25 martie 2024, Curtea de Apel Pitești a renunţat la aplicarea pedepsei faţă de profesor, care și-a recunoscut faptele. Cadrul didactic a primit de la instanță doar un avertisment. De asemenea, i s-a atras atenția asupra conduitei viitoare si a consecinţelor la care se expune daca va mai comite infracţiuni. Decizia instanței este definitivă. În motivare, judecătorii atrag atenția asupra unei crize în plan educaţional fără precedent: „Dezinteresul academic al elevilor este tot mai crescut şi alimentat de lipsa mijloacelor coercitive din partea cadrelor didactice care se confruntă, la rândul lor, cu manifestări din ce în ce mai reprobabile din partea elevilor, expresie a unei societăţi în care accentul nu se mai pune pe educaţie şi pe o conduită adecvată în plan şcolar”.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Vot pe banii câmpulungenilor

Ultima întrunire a consilierilor locali din Câmpulung care își încheie mandatul în această săptămână a avut loc cu ocazia unei ședințe extraordinare...

Un bulevard de multe milioane

Valoarea proiectării și a execuției rezultată din licitația prin care a fost desemnat executantul lucrărilor de reabilitare a fost de 5.530.577,91...