Web Analytics
scris luni, 02.09.2024

Argeș. Totul despre noua Lege a pensiilor. 2 – Termenul de depunere a cererii de pensionare

Casa Județeană de Pensii Argeș continuă să ne furnizeze, prin directorul executiv Aida Ionela Enache – informații privind Legea nr.360/2023. Astăzi se face referire la termenul de depunere a cererii de pensionare.

Argeș. Totul despre noua Lege a pensiilor. 2 – Termenul de depunere a cererii de pensionare

Citește și: Argeș. Totul despre noua Lege a pensiilor. 1 – Pensia pentru limită de vârstă

Astfel, cererea de pensionare, împreună cu actele prin care se dovedeşte îndeplinirea condiţiilor prevăzute de prezenta lege se depun, în termen de 30 de zile de la data îndeplinirii acestor condiţii, la casa teritorială de pensii competentă, în a cărei rază domiciliază titularul.

Pensiile se stabilesc prin decizie a casei teritoriale de pensii, emisă în condiţiile prevăzute de prezenta lege, şi se acordă de la data îndeplinirii condiţiilor în cazul în care cererea a fost înregistrată cu respectarea termenului de 30 de zile.

În situaţia în care cererea este înregistrată cu depăşirea termenului prevăzut (30 zile) drepturile se acordă începând cu data înregistrării cererii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...