Argeș. Se dau în continuare amenzi pentru tăierea pădurilor

de | 21.01.2022 09:57 | Actualitate

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au acţionat pe raza de competență, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au depistat un tânăr de 24 de ani, din Mihăești, care transporta cu o autoutilitară, pe raza localității de dimiciliu, material lemnos, fără documente legale de proveniență sau însoțire a transportului.

Din verificările efectuate de un specialist silvic, s-a stabilit că cel în cauză transporta 3 metri cubi de material lemnos, de esență fag.

Citește și:Alexandru Rafila susține că vârful valului 5 va fi atins în România pe 10 februarie

De asemenea, pe raza aceleiași localități, polițiștii au depistat alți doi bărbați, de 33 și 35 de ani, ambii din Bughea de Jos, care transportau cu atelaje, material lemnos, fără documente legale de proveniență sau însoțire a transportului.

Din verificările efectuate de un specialist silvic, s-a stabilit că cei în cauză transportau câte 0,3 metri cubi de material lemnos, de esență fag.

În urma celor constatate, toate cele trei persoane au fost sancționate contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar materialul lemnos, în cantitate totală de 3.6 metri cubi, a cărui proveniență legală nu a putut fi dovedită, a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii