Web Analytics

Argeș: Sancțiuni aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală și măsurii carantinei

de | 1.10.2021 16:51 | Actualitate

Au fost desfășurate 19 acţiuni punctuale (dintre care 17 organizate independent de către poliţişti, una organizată cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

În cadrul activităților au fost verificate 2.333 de persoane, precum și 115 mijloace de transport persoane. În ultimele 24 de ore, au fost verificate 89 de societăți comerciale, unde poliţiştii au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 39 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.500 de lei, după cum urmează:

– 36 de sancţiuni, în valoare de 1.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

– 3 sancţiuni, în valoare de 2.000 de lei, ca urmare a nerespectării măsurii carantinei/izolării.

În ziua de 30 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti au depistat, pe raza municipiului Piteşti, un bărbat, de 71 de ani, din Piteşti, care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată. Ca urmare a celor constatate, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

 

Citește și Argeș. Tânără de 21 de ani decedată din cauza Covid-19

De asemenea, în ziua de 30 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Piteşti care efectuau verificări ale persoanelor pentru care au fost instituite măsuri de izolare sau carantinare la adresa aleasă, au depistat o femeie de 26 de ani, care nu se afla la adresa declarată de carantinare, din municipiul Piteşti. Ca urmare a celor constatate, aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

Tot în ziua de 30 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni care efectuau verificări ale persoanelor pentru care au fost instituite măsuri de izolare sau carantinare la adresa aleasă, au depistat o femeie de 42 de ani, care nu se afla la adresa declarată de carantinare, din oraşul Topoloveni. Ca urmare a celor constatate, aceasta a fost sancționată contravențional, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeș.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii