Web Analytics
scris joi, 25.07.2024

Argeș. Prins la braconaj, cu barca și cu plasele, la barajul Udeni. Poliția nu l-a iertat

Polițiștii argeșeni au depistat recent, la braconaj piscicol, două persoane care capturaseră diverse specii de pește.

Argeș. Prins la braconaj, cu barca și cu plasele, la barajul Udeni. Poliția nu l-a iertat

Citește și: Preot acuzat de agresivitate în trafic. Părintele Ionescu spune că nu a înjurat, ci doar a făcut poze

Astfel, oamenii legii au întocmit un dosar penal și au aplicat o sancțiune contravențională, în valoare de 4.000 de lei, conform Legii 176/2024, a pescuitului și a protecției resursei acvatice vii, fiind ridicate, în vederea confiscării, un autoturism, o barcă gonflabilă, unelte și plase de pescuit, precum și peștele găsit asupra celor două persoane.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Argeș, polițiștii din Rucăr au depistat în flagrant delict un bărbat de 67 de ani, din Stâlpeni, care transporta cu un autoturism șase păstrăvi și 321 de exemplare de verdete.
Din verificări s-a stabilit că bărbatul ar fi capturat peștele cu ajutorul unor unelte de plasă și cu pripoane, din lacul de acumulare, în zona Sătic.

Citește și: Din nou amânare în procesul lui Sorin Balaş & Co privind un jaf silvic de acum 10 ani! Podeanu Georgel, tatăl secretarei lui Armand Chiriloiu, scapă de judecata penală, prin prescrierea faptei!

A urmat amenda respectivă, fiindu-i suspendat permisul de pescuit timp de 90 de zile și, de asemenea, fiindu-i confiscat peștele găsit.

Ei bine, în cursul nopții de miercuri spre joi, 24 spre 25 iulie, polițiștii din Călinești, împreună cu reprezentanții Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Argeș, au depistat în flagrant delict, un alt bărbat, în vârstă de 45 de ani, din Priboieni, care extrăgea, din barajul Udeni, mai multe plase monofilament, în care era prins pește de diverse specii – după cum arată sursa citată.
În cauză a fost întocmit dosar penal. Totodată au fost confiscate un autoturism, o barcă gonflabilă, un minciog, o pompă manuală, aproximativ 1.000 de metri de plasă de pescuit și circa 12 kg de pește.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...