Web Analytics

ISU Argeș participă la un exerciţiu internațional de amploare în Bulgaria

de | 13.06.2019 11:49 | Actualitate

 

11 salvatori argeșeni (2 ofițeri și 9 subofițeri) participă, în perioada 12 -15 iunie 2019, la exerciţiul internațional de amploare „EU MODEX BG” desfăşurat în apropiere de oraşul Montana, Bulgaria.

Pompierii argeșeni fac parte, alături de colegii din județele Vâlcea, Mureș, Constanța, Dolj, dar și echipa de căutare-salvare urbană – USAR – din delegația Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ce va reprezenta România.

Scopul exercițiului este pregătirea și antrenarea statelor participante, prin rezolvarea unor situații în teren pentru echipe de căutare-salvare (USAR), echipe CBRN și echipe medicale de urgență – în cazul unui cutremur.

Salvatorii români vor acţiona în diverse situaţii pentru salvare, evacuare, deblocare şi descarcerare, dar și cercetare, detecție și prelevare probe în medii CBRN. Echipa României este una autonomă şi va campa într-o bază de operații, iar acţiunile lor vor fi apropiate condiţiilor reale de realizare a misiunilor în teren. De altfel, ISU Argeș participă, pe lângă autospeciala CBRN, și cu tabăra mobilă și bucătăria rulantă, care să le asigure autonomia.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii